Hükümet Meydanı’nda düzenlenen resmi programın ardından akşam saatlerinde de Salı Pazarı’nda başlayan kortej yürüyüşü düzenlendi.

ÖDEMIŞSPORLU MINIKLER DEV TÜRK BAYRAĞI TAŞIDI
Ödemişsporlu altyapı oyuncularının dev Türk Bayrağı, Ödemişli gençlerin de dev Atatürk portresi taşıdığı yürüyüşe Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, belediye başkan yardımcıları, kurum ve daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ödemiş Belediye Bandosu eşliğinde Saraçoğlu Caddesi istikametini izleyen yürüyüş Hükümet Meydanı’nda son buldu. Ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyen korteje vatandaşlar da evlerinden ve iş yerlerinden alkışlarla destek verdi.

Hükümet Meydanı’nda yürüyüş sonrası Ödemiş Belediyesi Fuar Alanı’nda 35.’si düzenlenen Ödemiş Milli Fuarı törenle açıldı.


BAŞKAN ERIŞ, FUARI BAŞLATAN BAŞKAN SON’U ANDI
İlçe protokolünün ve vatandaşların katıldığı tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende Ödemiş Belediyesi zeybek ekibi de sergilediği gösteri ile alkış aldı.

Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden 1984-1989 dönemi Ödemiş Belediye Başkanı Hüseyin Son’un, Ödemiş Milli Fuarı’nın temellerini atan isim olduğunu ve kendisini bir kez daha saygı ve rahmetle andıklarını söyleyen Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Milli Fuarı’nın yanı sıra süt üretimi, süs bitkileri üretimi ve yörenin ünlü ürünleri patates, kestane, ipek ve incirle ilgili de fuarlar ve festivaller düzenlemek istediklerini açıkladı. Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle kente kazandırılacak yatırımlar konusunda da temasların aralıksız şekilde devam ettiğini söyledi.

Eriş, Ödemiş Milli Fuarı boyunca belediyenin düzenleyeceği kültür-sanat etkinlikleri ve yarışmalarla Ödemişlilerin, kurtuluş coşkusunu dolu dolu yaşayacaklarını belirtti.

Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, 3 Eylül 1922’ye giden yolun, işgale razı olmayan bir milletin 30 Ekim 1918’de imzalanan Mondros Mütarekesi’ni yok sayıp karşı durmasıyla başladığını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı mücadeleye Ödemişlilerin de o dönemki adıyla Hacı İlyas köyünde sergiledikleri “İlkkurşun” direnişi ile önemli bir katkı sunduğunu vurguladı. Dayıoğlu, tarihin her döneminde vatanı için canlarını ortaya koymuş, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle andıklarını söyledi.

Daha sonra Ödemiş Milli Fuarı’nın açılış kurdelesi protokol üyelerinin katılımıyla kesildi. Protokol üyeleri 150’ye yakın standın yer aldığı fuarda resmi kurumlar, firmalar ve sivil toplum kuruluşlarına ait stantları ziyaret ederek iyi bir fuar dönemi dilediler. 13 Eylül’e kadar açık kalacak 35. Ödemiş Milli Fuarı’nda stantların yanı sıra eğlencenin adresi olan lunapark da ilk günden yoğun ilgi gördü.

AYDIN KURTOĞLU’NDAN MÜZIK ZIYAFETI
Fuar açılışı sonrası Ödemişliler, Aydın Kurtoğlu konseri ile müzik ve eğlencenin tadını çıkardı. Kurtoğlu, sevilen parçlarının yanı sıra babası Cengiz Kurtoğlu ile özdeşleşmiş parçaları da seslendirerek 125. Yıl Kültürpark’taki konser alanını dolduranlardan tam not aldı. Kimi vatandaşlar sahneye çıkıp Kurtoğlu ile birlikte oynadı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, günün hatırası olarak Kurtoğlu’na Efe heykeli, ipek mendil ve Ödemişspor atkısı armağan etti. Eriş, eğlence dolu müzik ziyafeti için Kurtoğlu’na teşekkür etti ve fuar gecelerinin konserlerle daha da hareket kazanacağını belirtti. Ödemişspor’un artık İstanbul’da da bir taraftarının olduğunu dile getiren Kurtoğlu, taraftarların isteği üzerine “Kırmızı-Lacivert, Şampiyon Ödemiş” tezahüratı yaptırdı. Konser sonunda hayranları Kurtoğlu ile fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı.