19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın 101. yılı, Koronavirüs tedbirleri sebebiyle evlerde ama coşkuyla kutlanacak. Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama etkinlikleri 19 Mayıs Salı günü saat 12.00'da belediye anons sistemi aracılığıyla hep birlikte balkonlara çıkılarak İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayacak.

Hemen ardından Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, yine anons sisteminden Ödemişlilerin bayramını kutlayacak. Belediye Bandosu'nun korteji Hürriyet Caddesi, Saraçoğlu Caddesi ve Sağlık Caddesi güzergahını takip ederek Salı Pazarı'nda son bulacak.

Bayram coşkusu yine sokaklara taşınacak
13.00'da belediyeye ait araçlarla mobil konser düzenlenecek. Ses sistemli araçlar Ödemiş caddelerinde ve sokaklarında marşlar ve gençlik şarkıları çalarak ilerleyecek. Ödemişliler de bu coşkuya 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda olduğu gibi yine balkonlarından ve pencerelerinden ortak olacak.

Kutlama etkinlikleri akşam saatlerinde de devam edecek. 21.00'da Salı Pazarı ve Perşembe Pazarı'nda havai fişek gösterileri düzenlenecek. Gökyüzü gençliğin heyecanı ve enerjisi ile aydınlanacak.

Kent Orkestrası'ndan “online konser”
Gösteri sonrası Ödemiş Belediyesi Kent Orkestrası'nın vereceği konser belediyenin sosyal medya hesabından canlı yayınlanacak. Online müzik ziyafeti ile Koronavirüs günlerinde bayram sevinci yaşanacak.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın 101. yılında Mustafa Kemal'in öğrencileri olarak gençliğin enerjisi ve heyecanıyla balkonlarımızda olalım. Bu coşkuyu tıpkı 23 Nisan'da olduğu gibi yine hep birlikte paylaşalım. Bayram sevinci ile balkonlarımızı Şanlı Bayrağımızla donatalım” dedi.