29 Temmuz 2015 tarih ve 29429 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren İlkyardım Yönetmeliği’ne göre iş sağlığı ve güvenliği kapsamında “Az Tehlikeli işlerde; her 20 çalışan için 1, Tehlikeli iş yerlerinde; her 15 çalışan için 1 ve Çok Tehlikeli iş yerlerinde; her 10 çalışan için 1 kişinin ilk yardım eğitimi alması” zorunlu kılınırken Ödemiş Belediyesi de çalışanları için ilkyardım eğitimi düzenledi.

Geçtiğimiz Şubat ayında Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı, ilkyardım eğitici sertifikasına sahip deneyimli ilkyardım eğitmenleri Zafer Özer, Sibel Dede ve Deniz Gültemür tarafından uluslararası standartlara ve kriterlere göre belirlenen İlkyardım Yönetmeliği’ndeki içeriklere uygun şekilde eğitim düzenlendi.

“İlkyardımcı Sertifikası” aldılar
Genel ilkyardım bilgileri, hasta/yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda ilkyardım, yaralanmalarda ilk yardım, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında ilkyardım, zehirlenmelerde ilkyardım, boğulmalarda ilkyardım ve hasta/yaralı taşıma teknikleri ve benzeri konularda verilen eğitimlerin ardından 8 Mart 2020 tarihinde İzmir İl Sağlık Müdürlüğünce teorik ve pratik sınavı yapıldı. Sınavda başarılı olan Ödemiş Belediyesi çalışanları, Sağlık Bakanlığı onaylı ve üç yıl süreyle geçerli “İlkyardımcı Sertifikası” ve “Kimlik Kartı” almaya hak kazandı.

44 çalışanın sertifika ve kimlik belgesi aldığı eğitimlerin hem Ödemiş Belediyesi hem de Ödemiş için önemine vurgu yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “İlkyardım konusunda bilinçlenmek hepimiz için bir gereklilik. Zorunluluktan da ötede hayati bir konu. Bu anlamda eğitimlere katılan çalışma arkadaşlarımızı kutluyorum. Eğitmenlerimize de teşekkür ediyorum. Bu eğitimde alınan bilgilerle belki bir canın kurtarılmasını sağlayacaksınız. Ailenizde olur, mahallenizde olur, çalıştığınız alanda olur veya yolda yaşanan herhangi bir kazada olur yardıma hemen koşacaksınız. Bu anlamda çalışanlarımız daha da donanımlı hale geldiler. Ödemiş için de çok önemli. Dileriz bu ilkyardım bilgilerini kullanmamız gereken durumlar hiç gelişmez ama hayatın olağan akışı içerisinde olumsuz durumlar yaşanabiliyor. İlkyardımın yanı sıra doğal afetler ve diğer acil durumlarla ilgili çalışanlarımızın daha hazır olmaları konusunu da önemsiyoruz” dedi.

Başkan Mehmet Eriş, Başkan Yardımcısı Şevket Akgün, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Kadir Çavuşdere, iş güvenliği uzmanları Kamil Sever, Mesut Akbay, Müjgan Çelik ve Seda Aydın Soyoğlu, eğitimleri başarıyla bitiren çalışanlara İlkyardımcı Sertifikalarını ve Kimlik Kartlarını verdi.