Selçuk Belediyesi, şairliğinden öte geride bir yaşam felsefesi bırakan büyük usta Nazım Hikmet için ölümünün 56. yıl dönümünde St. Jean Bazilikası'nda anma etkinliği düzenleyecek. Türk şiirini dünyaya tanıtan, şiirleri 50'den fazla dile çevrilen Nazım Hikmet için düzenlenecek etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediyesi de destek verecek. Etkinlikte, Türkiye'nin önde gelen piyanistlerinden Dengin Ceyhan'ın piyano resitaline, tenor Fatih Kayhan ve oyuncu Tuncer Yığcı, ünlü şairin şiirleriyle eşlik edecek.

Nazım Hikmet'in bir şairden daha fazlası olduğunu belirten CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, "O bizlere aşkı, ölümü, özlemi, hayatı anlatan onca mısranın yanı sıra, erdeme, onura, eşitliğe, özgürlüğe dayanan bir dünya görüşü de bırakmıştır. Hayata dair ne varsa Nazım'ın dizelerinde bulmak mümkün. Bu nedenle Nazım Hikmet'i ilham veren kent Selçuk'ta anmak, anmaktan da öte daha fazla yaşatmak istedik. Bu etkinliği anlamlı kılan bir başka detay da Selçuk Belediyesi olarak Saint Jean Bazilikası'nda ilk kez böylesine bir kültürel etkinliği düzenliyor olmamız. Nazım'ın dizelerini Saint Jean Bazilikası'nın atmosferinde Selçuklularla buluşturmak da bize ayrı bir gurur ve heyecan verecek" dedi.

Sengel, Selçuklular'ı 3 Haziran Pazartesi günü St. Jean Bazilikası'nda saat 21.00'de düzenleyecekleri Nazım Hikmet'i anma etkinliğine davet eti.