Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, böylesine anlamlı ve önemli bir tesisi İzmir’e kazandırıyor olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Uzundere Rekreasyon Alanı’nda yaklaşık 2 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan binanın kıvrımlı mimarisinin dikkat çekici olduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, “Biz de projeyi bu mimariye uyumlu olarak hazırladık. Kapalı alanın her noktasını, çocukların keyif alacağı, öğrenirken eğlenebilecekleri şekilde tasarladık. İç düzenlemeleri de kısa sürede tamamladıktan sonra Nasrettin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi’ni hizmete açacağız” dedi.

Merkezin özellikle pandemi sürecinden sonra çocukların yoğun ilgisini çekeceğine dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Çocuklarımızın bilimle, kültürle, sanatla buluştuğu güzel bir merkez olacak. Umarım pandemi bir an önce biter ve normal eğitim öğretim başlar. Böylesine anlamlı ve önemli bir tesisi İzmir’e kazandırmaktan ötürü gururlu ve mutluyuz. İyi bir işletme anlayışıyla en kısa zamanda çocuklarımızın kullanımına sunacağız” diye konuştu.

Her şey onlar için!..

İzmir Kalkınma Ajansı’nın da yapımına destek verdiği merkez açıldıktan sonra, uzay, havacılık gibi bir çok başlık altında gerçekleştirilecek sergilere ev sahipliği yapacak. Merkezde, bu sergilerin yapılacağı çok işlevli salon, çocukların etkileşimle öğrenip eğlenebilecekleri atölyeler, kütüphane, kafeterya, teras ve ebeveyn salonu yer alacak. Müzik-ritim, çizim-boyama, kes-yapıştır, yerleştirme sanatı (enstalasyon), bilim ve teknoloji, doğa ve çevre atölyeleri bulunacak. Ayrıca tiyatro, kukla, bale ve müzik gösterilerinin yapılacağı küçük bir Nasrettin Hoca Sahnesi yer alacak.

Binanın dışında da özel peyzaj çalışmaları gerçekleştiriliyor.