Karabağlar Belediyesi’nin, çocukları bilim, kültür ve sanatla çok özel bir ortamda buluşturmak amacıyla yaşama geçirdiği Uzundere'deki Nasreddin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi, kapılarını bu ara tatilde, kısmi olarak açıyor. Merkez, gelecek günlerde “uzay”, “havacılık” gibi bir çok konu başlığı altında gerçekleştirilecek sergilere ev sahipliği yapacak. Bu sergilerin hazırlığı sürerken, ara tatillerini değerlendirmek isteyen çocuklara yönelik çeşitli deney ve sanat atölyeleri oluşturuldu.

Bu kapsamda 15-19 Kasım 2021 tarihlerinde, robot, dinamometre ve maske yapımından eğlenceli bilim gösterimlerine; yaratıcı dramadan bez çanta boyamaya kadar bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Atölyelerin ayrıntılı programı “http://www.karabaglar.bel.tr” adresinde yer alıyor. Ayrıca 414 78 01 ve 414 78 03 numaralı telefonlardan rezervasyon yaptırılabilecek.

KEYİFLİ ZAMAN...
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, merkezde açılacak geniş kapsamlı sergilerin hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “Nasreddin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi, özellikle okul çağındaki çocuklarımızın buluşma noktası olacak. Merkezimizdeki atölyeleri, ara tatillerini değerlendirmek isteyen çocuklarımız için faaliyete geçirdik. Umarım bu kısa ara tatilde eğlenerek öğrenirler ve keyifli zaman geçirirler” dedi.

İzmir Kalkınma Ajansı’nın da yapımına destek verdiği merkezde, çok işlevli salon, çocukların etkileşimle öğrenip eğlenebilecekleri atölyeler, kütüphane, kafeterya, teras ve ebeveyn salonu yer alıyor. Müzik-ritim, çizim-boyama, kes-yapıştır, yerleştirme sanatı (enstalasyon), bilim ve teknoloji, doğa ve çevre atölyeleri bulunuyor. Ayrıca tiyatro, kukla, bale ve müzik gösterilerinin yapılacağı Nasreddin Hoca Sahnesi yer alıyor.