Çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak adına çalışmalar yürüten Narlıdere Belediyesi, Narlıdere’nin ilk Atık Getirme Merkezi’ni tamamladı. 2. İnönü Mahallesi’nde, yaklaşık bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen tesiste; belediye ekiplerince toplanacak ve vatandaşların getireceği atıklar 13 ayrı türde atıklar ayrıştırılacak.

TEMMUZDA AÇILACAK!
Kağıt ve kartonlar, plastikler, metaller, camlar, ahşaplar, tekstil eşyaları, piller, elektronik eşyalar, floresan lambalar, son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar, ömrünü tamamlamış lastikler ve tehlikeli atıklar (çözücüler, kimyasallar vb.) sınıflandırılarak lisanslı firmalara teslim edilecek. Böylece, her yıl tonlarca atık doğaya karışmadan geri dönüşüme ve ekonomiye kazandırılmış olacak. İlçedeki okullarla işbirliği yapılarak yıl içerisinde eğitim ve bilgilendirme çalışmaları da yapılacak. Narlıdere Belediyesi Atık Getirme Merkezi, Temmuz ayı içinde faaliyete başlayacak.

“HEDEF DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE”
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmayı hedefliyoruz. Salgın süreci, doğanın ne kadar önemli olduğunu bizlere gösterdi. Bu aşamada, zararlı atıkların doğadan temizlenmesi ve yeniden üretime kazandırılabilmesi adına önemli bir tesisi hizmete açacağız. Her yıl tonlarca atık bu sayede bertaraf edilecek. Gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakabilmek için kalıcı önlemler almamız gerektiğinin bilinciyle, doğamıza sahip çıkmayı sürdüreceğiz" dedi.