Mordoğan mahallesinde 2019 yılı Ekim ayında başlayan altyapı çalışmalarının yaklaşık yüzde 70’i tamamlanırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Daire Başkanlıklarına bağlı bürokratlar çalışmaları yerinde inceledi.

“KARABURUN’U FOSEPTİK PROBLEMİNDEN KURTARACAĞIZ”
İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına ev sahipliği yapan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, yerel seçim öncesinde ‘Türkiye’nin en batısındaki Karaburun’u foseptik probleminden kurtaracağız’ sözünü verdiklerini hatırlatarak, “İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hızla devam ediyor. Evet, hiç istemesek de bu yaz Mordoğanlı hemşehrilerimize biraz sıkıntı yaşattık, onları biraz üzdük. Ancak her nimetin bir külfeti olduğunun bilinci ile gösterdikleri anlayış ve dayanışma için tüm hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mordoğan’ın altyapısı 2050 yılına kadar vatandaşımıza sorun yaşatmayacak şekilde planlandı.” dedi. 
Mordoğan’dan sonra sıranın Karaburun ilçe merkezinde olacağını, bürokratik süreçlerin devam ettiği bilgisini veren Erdoğan; görev süresince foseptik sorunundan kurtulmuş bir Karaburun hedeflediklerini sözlerine ekledi. 

“İŞ TAKVİMİNİN ÖNÜNDEYİZ”

Mordoğan’da yapılan çalışmalar sonucunda hızla onarılan cadde, yol ve asfalt çalışmalarını yerinde incelediklerini söyleyen Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe ise, projede iş takviminin iki buçuk yıla karşılık gelen 900 gün olarak planlandığını vurguladı. 
Pandemi döneminde çalışmalara zorunlu ara verildiğini belirten Gökçe “Hem ekiplerimiz hem de yüklenici firmanın ekipleri hava şartlarının olumsuz etkisine rağmen gece gündüz mesai yapıyor. Yol, asfaltlama, kilit taş döşeme ve meydan düzenleme çalışmaları etap etap bitirilecek. Bugün geldiğimiz aşamada, pandemide verilen zorunlu araya rağmen iş takviminin önünde gidiyoruz. Projeyi, planlanandan önce bitirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

PROJE KAPSAMINDA NELER YAPILACAK?

Mordoğan’ın 4 bin 500 olan yerleşik nüfusu, yaz aylarında 80 bine kadar ulaşıyor. 2014 yılına kadar müstakil belediye olan, o tarihten itibaren Karaburun’a bağlanan Mordoğan’ın uzun yıllardır en önemli sorunları arasında kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi eksikliği geliyordu. Alt yapı çalışmaları kapsamında 110 kilometre kanalizasyon ve 8 kilometre yağmur suyu şebeke hattı tamamlanacak. Farklılık gösteren arazi kotları nedeni ile sekiz adet terfi merkezi yapılacak. Kurulacak altyapı sistemi Mordoğan Merkez, Ardıç, Çatalkaya, Yenicepınar ve Eski Mordoğan Köyü yerleşimi de dâhil olmak üzere Mordoğan’ın tamamına hizmet verecek. Sistem sayesinde kanalizasyon ve yağmur suyu ayrı ayrı toplanacak. Kanalizasyona herhangi bir sanayi atık suyu bağlanmayacak. Sulucadere mevkisinde 17 bin metrekarelik alanda kurulacak ileri biyolojik atık su arıtma tesisi yapılacak olup tesisin ihalesi 17 Ağustos 2020 Pazartesi günü gerçekleşecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylanan koku giderici ünitelerinde yer aldığı arıtma tesisi ile arıtılmış su 1 km ileriye derin deniz deşarjı ile boşaltılacak. Arıtılmış sular ultraviyole ışınlarıyla çalışan bir sistemle dezenfekte edilecek.