GÜNDEME BAKIŞ- Menemen Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan ilk toplantısı Başkan Serdar Aksoy idaresinde gerçekleşti. Toplantıda geçtiğimiz aylarda istifa eden meclis üyeleri yerine görev alacak isimler belirlendi. Oylama sonrası CHP’li Koray Atasoy’un CHP’li Özgül Metin seçildi. CHP’li Gürkan Develi’nin Plan ve Bütçe Komisyonu ile Çevre, Ekoloji ve Sağlık Komisyonu’ndan istifa etmesiyle boşalan Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine CHP’li İhsan Perçin, Çevre, Ekoloji ve Sağlık Komisyonu üyeliğine CHP’li Çağlar Gülez seçildi. Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu’ndan istifa eden Gürkan Develi ve Koray Atasoy yerine CHP’li; Düzgün Küçük ile Seval Bozkurt seçildi.

PERŞEMBE PAZARI TARTIŞILDI
İlçede yapılması planlanan Perşembe Pazarı için ihale düzenlemek ve sonuçlandırmak noktasında belediye başkanı ve belediye encümenine yetki verilmesi hakkındaki önerge mecliste konuşulan önemli konular arasında yer aldı.  AK Partili Meclis Üyeleri önergenin imar komisyonuna gönderilmesi yönünde talepte bulunması üzerine Başkanı Aksoy, “Zaten geçmiş dönemde imar komisyonu bu kararı almış. Biz kendi dönemimizde küçük bir düzenlemede yaptık. Devam eden bir inşaatın imar komisyonuna gitmesine gerek yok. Yeni başlanacak bir inşaat olsa imar komisyonuna gitsin ama şu an gerek yok” dedi.

AKSOY: “TOPU TACA ATMAYALIM”

AK Parti Grubu’nun imar komisyonu ısrarlarının devam etmesi üzerine yeniden konuşan Başkan Aksoy “Her belediye meclis üyesinin encümen üyesi gibi davranması söz konusu olamaz. Buradaki usul bellidir. İhale ya da farklı bir şekilde karar verirse encümenimiz, oturur tekrar konuşuruz. Ama süreci başlatmak zorundayız.  Halk, belediye meclisi ivedi davrandı, geç davrandı demez. Yürütme organıyla ilgili tepki koyar. Yürütme de belediyedir. Başlamış olan inşaatı tekrar imar komisyonuna göndermek demek topu taca atmaktır. Hukuk komisyonumuz toplansın kararı alsın, biz de kararı verelim, topu taca atmayalım. Biz usulleri belirlemiyoruz. Encümene yetki kararı alıyoruz. Biz bu maddeyi niye iptal edip tekrar getirdik, usulle ilgili bazı arkadaşların serzenişi vardı. Biz de tekrar belediye meclisine getirdik. Kararı alalım, Menemen Halkı da pazarına kavuşsun” diye konuştu.

BAŞKAN AKSOY ÖNERDİ. SALI GÜNÜ ORTAK AKIL ZİRVESİ
Başkan Serdar Aksoy, Perşembe Pazarı ile ilgili süreçte ilçe dinamiklerini daha iyi bilgilendirmek için toplantı önerisinde bulundu.  STK temsilcileri, muhtarlar ve siyasi partilerin ilçe başkanlarının katılacağı toplantıda belediye yetkilileri tarafından detaylı bir şekilde açıklama yapıldı.  Öneriyle ilgili konuşan Başkan Aksoy, “Şunu yapabiliriz tüm meclis üyelerimiz tüm sivil toplum kuruluşları başkanları, tüm muhtarlarımızla Perşembe pazarıyla ilgili bürokrat arkadaşlarımızın sunumuyla çok geniş bir toplantı yapabiliriz. Herkes bilgi sahibi olmuş olur. Hukuk Komisyonumuz kararı versin, oylamayı yapalım. Zaten süreç daha yeni başlıyor. Hep birlikte bir araya gelelim, bürokratlarımız bilgileri versin.  Salı akşam iş çıkışı saatinde tüm STK, muhtarlar, meclis üyeleri ve belediye meclisinde temsil yetkisi alamamış olan siyasi partilerimizin ilçe başkanlarıyla bir araya gelelim. Süreç içerisinde şeffaf olmak anlamında da Salı Günü ilk toplantımızı yapalım, bürokratlarımız bilgilendirsin. Sonraki süreçte de encümen üyeleri biraz önce saymış olduğum kişilere bilgi versin. Menemen halkının daha fazla sıkıntı yaşamaması için bu inşaatın en kısa zamanda bitmesi gerek”  dedi.  
Öneri için meclis toplantısına yarım saat ara verildi. Yapılan değerlendirmenin ardından toplantının 11 Ağustos Salı Günü yapılmasına kararı verildi.

SOSYAL MEDYA SALDIRILARI KINANDI
Meclis’te sahte sosyal medya hesaplarıyla Başkan Aksoy’a ve ailesine yapılan hakaretler gündeme geldi. Aksoy, bu hesapları kullanan kişiler hakkında ortak bir tavır sergilenmesi gerektiğini ve mecliste bir karar alınarak kınanması gerektiğini söyledi. Aksoy, “Bize ailemize sosyal medya hesapları üzerinden saldırılarda bulunuyorlar. Ben bunların kim olduğunu biliyorum. 2 kişi için savcılığa suç duyurusunda bulundum ama sonuç alınmadı. Bugün bizim başımıza geldi. Yarın AK Partili, MHP’li İYİ Parti arkadaşlarımızın başına gelebilir. Burada genel siyasi bir karar yok. Buradan kınama kararı, lanetlemesi kararı aldık” dedi.