HALİME ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Menemen'deki yaya trafiğini rahatlatmak amacıyla Menemen Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kasımpaşa Üst Geçidi düzenlenen törenle hizmete girdi. Düzenlenen törene Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, eşi Dilek Aksoy, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Sevda Erdan Kılıç, ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

YIKIK BİR BELEDİYE DEVRALDIK
Törende konuşan Başkan Aksoy, “Yıkık bir belediyeden iş yapan bir belediyeye geçiş yaptık. Yıkık belediyeden bir Anka Kuşu gibi kendi küllerinden doğan bir belediyeyiz. İş yapan bir belediyeye dönüş yaptık. Dedikoduyla işimiz yok. İş yapmakla yükümlüyüz. İş yapmaya devam edeceğiz. Tunç başkanımızın önderliğinde bunu yapacağız. Menemen ciddi anlamda kirliydi, sorun vardı. Gelir gelmez 22 adet araç kiraladık. Kadın Dayanışma merkezi, kreş açtık. Sevgi Yolu’nu yaptık. Şiir Sokak açtık. Şehitler Parkı’nı açtık. Farklı parklar attık. Halk Kütüphaneleri yaptık. Engelsiz Yaşam Merkezini ilçemize kazandırdık. Ek hizmet binasını yaptık. Menemenlilerin yıllardır beklediği Bakırçay Üniversitesini ilçemize getirdik. Bu başlı başlına bir devrimdir” dedi.

BİRİLERİ DEDİKODU YAPACAK! AMA BİZ İŞ YAPACAĞIZ!

Aksoy, sözlerine şöyle devam etti:

“Bunların hepsini bir yılda yaptık. Diğer belediye başkanları gibi bunca icraatı gerçekleştirdik. Elbetti birelire dedikodu yapacak ama biz iş yapacağız. Menemen halkı bize dedikodu için değil iş yapmak için oy verdi. Alnımızın akıyla işlerimizi yapmaya devam edeceğiz.1970’li Yıllarda İhsan Alyanak döneminde Konak’ta yapılmış bir üst geçitti. 1993 yılında Kadir Yıldırım başkanımız o üst geçidi buruya getirtti. O dönem için çok önemliydi. 31 Mart seçimlerinden sonra buranın projelendirilmesini yaptık. Hızlı bir şekilde hareket ettik. Araya pandemi süreci girdi. Ekonomik krize rağmen üst geçidi yaptık bitirdik. 31 Mart öncesinde Tunç Soyer başkanımız, ‘Aşkla İzmir’ dedi. Biz de ‘Menemen Seni seviyorum’ dedik. Artık süresi dolan bir üst geçidi hak etmiyordu. Bu süt geçit ilçemize hayırlı olsun” dedi.

BİZE YALAN VE İFTİRALARLA SALDIRIYORLAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu ise, “31 sene önce 1989’da bu sokaklarda yiğit bir adamın, ‘halkçı başkan olacağım’ diye inleten Kadir Yıldırım’ın kampanyasında çalışmaktan onur duyuyorum. 31 yıl sonra yiğit insan, yiğit adam, bir delikanlı babasıyla siyaset yapmış onun oğlu belediye başkanı Serdar Aksoy’la da çalışmaktan onur duyuyorum. Aldığı bu bayrağı daha yükseklere taşımaya ant içiyor. Bir partinin bir ülkünün peşinde giderek aynı hizmet aşkıyla bu eseri açmak büyük mutluluk…Zor bir üç ay geçirdik. Zor günler geçireceğiz. CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları kimsesizlerin kimsesi oldular. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi olmaktı.  İşte başkanlarımız pandemi sürecinde gereğini yaptılar. 65 yaş üstünde evde olanların ihtiyaçlarını sordular. Serdar Başkan her günü iki bin kişiye sıcak yemek dağıttık. Zor günlerde yandaşlık olmaz. CHP’li başkanlar yandaşlık yapmadılar. Biz yalan ve iftiralarla bize saldırdılar. Hala saldırıyorlar. Güneş balçıkla sıvınmaz. Artık halkçı belediyecilik yoluna devam etmektedir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından üst geçidin açılış kurdelesi kesildi.

Konak Meydanı’ndan Menemen’e

Kasımpaşa Üst Geçidi, 1970’li yıllarda o dönemin İzmir Belediye Başkanı İhsan Alyanak tarafından Konak Meydanı’nda yaptırılmıştı. 1993 yılında meydanın yeniden düzenlenmesi neticesinde sökülerek sembolik bir ücret karşılığında Menemen Belediyesi’ne satılan üst geçit o tarihten bu yana Kasımpaşa Mahallesi’ni Menemen merkeze bağlayacak şekilde kullanılıyordu. 50 yıllık bir geçmişe sahip, Menemen’in sembollerinden biri olan Kasımpaşa Üst Geçidi, çok eskimesi nedeniyle bulunduğu bölgede tehlike oluşturmaya başlamıştı. Kasımpaşa Üst Geçidi artık Menemen’de tarih oluyor. Yerini daha modern, asansörlü ve çağın şartlarına uygun bir üst geçide bırakıyor.