Açılışı geçen yıl yapılan Kubilay Kültür Merkezi, Menemen Belediye Meclisi’nde alınan kararla Bakırçay Üniversitesi’ne tahsis edildi. Başkan Serdar Aksoy yönetiminde gerçekleşen meclis toplantısında oybirliğiyle alınan karara göre merkez, 25 yıl boyunca Bakırçay Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından kullanılacak. Menemen’in öğrenci kenti olması yolunda tarihi bir karar alındığını belirten Başkan Serdar Aksoy, “Meclisteki tüm siyasi parti gruplarına teşekkür ediyorum. Bu tarihi bir karardır ve tüm partilerin bunda imzası vardır. Menemen’in öğrenci kenti olması noktasında çok önemli bir karar! Yeni açılacak fakültelerle 2 bin 500 öğrencinin ilçemize gelmesini planlıyoruz. Bin 500 kadar da ilçemizde vardı… Toplam 4 bin öğrenci olmuş olacak ve Menemen artık bir öğrenci kenti olarak anılacak. Bu tarihi karar ilçemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

REKTÖRDEN BAŞKANA TEŞEKKÜR
Toplantıya katılarak sunum yapan Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berkçay ise, “İlçemiz, kentimiz ve ülkemiz adına bile önemli bir güne şahitlik ediyoruz. Bakırçay Üniversitesi olarak kentin kuzeyine katkıda bulunmak üzere iki faaliyet başlatalım istedik. Bölgede hayvancılık ve tarım alanında ciddi faaliyetler yürütülmesi nedeniyle iki fakülte kazandırmak istedik. Ancak ekonomik olarak bizim çözümleme şansımız yoktu. İşbirliği yaparak uygun bina tesis edilirse iki fakülte kazandırabiliriz dedik. Menemen Belediyesi, teklifin meclise getirileceğini ve uygun görülmesi halinde merkezin tahsis edilebileceğini söyledi. Bu binada iki fakülte açarak hem ekonomik hem sosyokültürel alanda bir yapılanmayı size ve Menemen’e kazandırmak istiyoruz. Ülkemizin özlendiği bir tablo ile tüm siyasi parti gruplarının oy birliği ile merkez üniversitemize tahsis edildi. Herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ALANI DAHA DA GENİŞLETELİM!
Toplantıda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Melih Damar da, “Tıp fakültesi öğrencilerini de buraya alacak adımlar atalım. Binalar terk edilmiş duruyor. Kültür merkezi, bir üniversite bölümü için küçük. Daha da geliştirelim. Biz de çalışalım. Daha iyi hizmet için farklı alanlar bulalım. Tıp fakültesi öğrencilerimiz Dokuz Eylül Üniversitesi’ne gidiyor onları buraya getirelim. Çalışmalarımız genişleyerek devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz ise, şunları söyledi: “Menemen için çok önemli bir kararı alan bu meclisin üyesi olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Menemen avantajlar dünyasının merkezi gibidir. Tarıma dayalı sanayi, bacasız sanayi, öğrenci kenti... Menemen bunlar için çok elverişlidir. Menemen’in merkezine yüksekokul ve fakülteler gelecek olması sosyokültürel gelişimi açısından lokomotif etkisi yaratacaktır.”