Menemen Belediyesi tarafından tasarlanan ve Menemen’de birçok cadde ve sokağa yerleştirilen “Sokak Hayvanları Besleme Kabı” ve başlatılan “Bir kap su, bir kap mama bırakmayı unutma” kampanyası ile kış aylarında sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmasının önüne geçilmesi planlanıyor.

Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan ve Başkan Danışmanı Mehmet Cin ile birlikte yeni konulan kapları kontrol eden ve ilk su ve mamasını koyan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Onlar bize emanet. Bir ilçenin gelişmişliği sokak hayvanlarının sağlıklı ve tok olmasıyla anlaşılır. Biz de Belediye olarak Menemen sokaklarında yaşayan can dostlarımızın iyi olması için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Vatandaşlarımızı da bu kapları boş bırakmamaya, bir kap su ve bir kap mama bırakmaya davet ediyoruz” dedi.

Sokak hayvanlarına yönelik projeler devam edecek

Hayvan hakları ve sokak hayvanlarının sağlığı konusunda duyarlılığını ortaya koyan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un göreve gelir gelmez ilk hayata geçirdiği projelerden biri de sokak hayvanları ile ilgili olmuştu. Sokak hayvanlarının toplanması ve tedavi edilmesi için 5 adet “Sokak Canları Kurtarma Aracı” alınmış ve hizmete başlamıştı. Yine sokak hayvanlarının bakım ve tedavisi için hazırlanan Hayvan Barınağı projesinin yapımı da halen devam ediyor. Seyrek’te 7 bin metrekare alanda kurulan, uzman veteriner hekimlerin görev alacağı barınakta, hayvanların sağlıkları ile ilgili problemler çözülecek, kısırlaştırma işlemleri ve sahiplendirmeler yapılacak.