Menderes Belediyesi ev sahipliğinde TYF ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi koordinesinde Aria Claros Otel Özdere’de 1.500 metrelik parkurda yapılacak Kış Kupası Açık Su Yüzme Şampiyonası’na şu ana kadar100’ün üzerinde başvuru yapıldı. 24 yaş üzeri yerli ve yabancı yüzücülere açık olan yarışlarda kayıtlar 24 Aralık tarihine kadar devam edecek. Yarışlara yüzme gönüllüsü Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Manş Denizi’ni en hızlı geçen yüzücü Emre Erdoğan, yine Manş Denizi’ni geçen Türk kadın yüzücü Bengisu Avcı ile Marathon Masters Spor Kulübü Başkanı ve milli sporcu Turgut Esen de katılacak.

Kış Açık Su Yüzme Şampiyonası’nın koordinasyon toplantısı Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki başkanlığında İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mihri Çelik, Türkiye Yüzme Federasyonu Yetkilisi Ömer Akgül, Menderes Belediyesi, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, Kuşadası Liman Başkanlığı, Deniz Polisi, Marathon Masters Kulübü, Jandarma Komutanlığı,  Özdere Kooperatifi yetkililerinin katılımıyla Özdere’de Aria Claros otelde yapıldı.


YILDIZI PARLAYAN MENDERES’İN TANITIMINA KATKI
Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, ilçenin adını son yıllarda birçok etkinlikle duyurduğunu belirterek, kış ortasında yapılacak yüzme yarışlarının da Menderes’in ve bölgenin tanıtımı için çok önemli olduğunu söyledi. Seferihisar’da başlayan bölünmüş yolun Özdere’ye uzandığını ifade eden Tiryaki, mavi koyları ve yeşil doğası ile turizm cenneti olan Menderes’in bu yatırımlarla cazibesinin artacağını ifade etti. Tiryaki, “Yarışmaya tüm yüzme sporuna ilgi duyanları davet ediyoruz. İnşallah güneşli bir kış günü olur ve keyifli bir yarış gerçekleşir” dedi. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Menderes’te her alanda başlattıkları hizmet atağı ile  ilkleri yaşatmayı sürdürdüklerini söyledi. Soylu, “43 kilometrelik sahil şeridimizde de turizmi sadece yaz sezonuna değil tüm sezona yaymak adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 30 Aralık’ta Özdere’de yapacağımız Kış Kupası Açık Su Yüzme Yarışları da bu amaçla gerçekleştirdiğimiz projelerden birisi. Türkiye’de bir ilk olacak yarışlarla Menderesimiz’in adını yurtiçinde ve yurtdışında duyurmuş olacağız. Tüm halkımızı güzel ilçemizdeki yarışları izlemeye davet ediyorum” diye konuştu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mihri Çelik, denizci nesil yetiştirmek ve çocuklara deniz sevgisi aşılamak amacıyla yüzme sporuna destek verdiklerini belirterek, kar kış demeyen yüzme tutkunlarını Menderes Özdere’deki yarışlara davet etti.