Menderes Belediyesi Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü tarafından öğrencilere yönelik yaz dönemini kapsayan spor okulları açılıyor. Basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi, jimnastik branşlarında eğitimlerin verileceği kurslar 5 Temmuz Pazartesi günü başlayacak. Spor eğitimi almak isteyen öğrenciler kayıtlarını Menderes Belediyesi Eğitim, Gençlik ve Spor Kulübü ile Menderes Belediyesi Gümüldür Çok Amaçlı Spor Salonu’ndan yapabilecek.

Her yaşa uygun spor

Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda kontenjanın olduğu kurslar kapsamında 7-13 yaş arası öğrenciler futbol, 6-15 yaş arası öğrenciler basketbol, 7-13 yaş arası öğrenciler voleybol, 6-16 yaş arası öğrenciler masa tenisi, 5-10 yaş arası öğrenciler ise jimnastik eğitimlerine katılabilecek.

4 farklı merkezde eğitim

Hafta içi her gün sürecek eğitimler 2 spor salonu ve 2 futbol sahasında gerçekleşecek. Salon sporları için Görece Çok Amaçlı Spor Salonu ve Gümüldür Çok Amaçlı Spor Salonunda eğitimler verilirken, öğrenciler futbol kursuna 19 Mayıs Stadı ve Özdere Ortaköy Halı Sahası’nda katılacak. Öğrencilerin spor salonları ve futbol sahalarına ulaşımı için belediye tarafından ücretsiz servis de sağlanacak.

Haydi çocuklar spora

Sporla yetişen bir nesil için çalıştıklarını ifade eden Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “ İlçemizde spora yönelik çalışmaları önemsiyor ve bu kapsamda hizmetler gerçekleştiriyoruz. Okulların kapanmasıyla birlikte çocuklarımızın faydalanabileceği spor okullarımızı açıyoruz. 5 branşta eğitimlerin verileceği kurslarımız salgın kurallarına uygun olarak gerçekleştirilecek. Ücretsiz gerçekleştireceğimiz yaz spor okullarımızda futboldan jimnastiğe, basketboldan masa tenisine ve voleybola kadar çeşitli branşlarda eğitimler verilecek. Tüm çocuklarımızı kurslarımızdan faydalanmaya davet ediyorum” dedi.