İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eylül ayı ikinci Meclis toplantısı, Başkanvekili Sırrı Aydoğan'ın başkanlığında yapıldı. Sakin geçen toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz, Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım vaatlerini hatırlattı. Sözlerinin başında, yenileme çalışmaları süren Konak Pier Köprüsü'ne değinen Ali Kökoğuz, "Köprünün tadilatı için çalışmalar başlamıştı. Ancak çalışmalar hala bitmedi. Bu beceriksizlik müteahhitten mi yok sizden mi kaynaklanıyor" diye sordu. Eleştirilerinin devamında, zaman zaman kenti saran kötü kokuya değinen Kökoğuz, "İzmir'deki bu lağım kokusunun nereden geldiğini bilmediğinizi söylemiştiniz. Bu koku ne zaman önlenecek? Sebebi hakkında araştırma yaptınız mı? Artık yeni döneme giriliyor. Mart 2019'da demokrasinin gereği olarak yerel seçimler yapılacaktır. Fakat geçmişe dönük bu meclisin ve sizin yönetiminizdeki CHP yerel iktidarının ulaşımla ilgili verdiği sözler var. Yapılması gereken işler var. Vaat olarak altına imza atılan o işler ne alemde? Buca Onat Caddesi ile şehirlerarası yol bağlantısı 2017 yılında bitecekti. Bu bağlantı ne durumda? Alsancak'ta tüp geçit yapacakmış başkan. 2017 yılında bitirmeyi düşünmüşsünüz" dedi.

MECLİS'TE VAAT POLEMİĞİ
AK Partili Ali Kökoğuz'un eleştirileri üzerine araya giren Sırrı Aydoğan, "Belediyelerde bunlar olur. 40 tane vaat edilir 5 tanesi olur. Beni genel politikaya götürme, bunlar bizim işimiz değil. Veysel Eroğlu Gediz'de tarih verdi ama olmadı" dedi. Aydoğan'ın açıklamasının ardından eleştirilerini sırlamayı sürdüren Kökoğuz, "Vatandaşın duygularıyla oynamayın. Söz verdiniz yapın. Narlıdere Metrosu'nun hangi yılda bitirileceğini söylediniz. Yaz kampları sözünüz vardı. Ben bir tane yaz kampı yapıldığını duymadım" diye konuştu.

YEREL BASIN İÇİN DESTEK ÇAĞRISI
AK Partili Meclis Üyesi İmet Tunç da İzmir'in yerel basınının, döviz kurlarındaki dalgalanmalardan etkilenerek maliyetlerinin arttığını ve bu nedenle hafta sonu çıkmama kararı aldıklarını söyleyerek, yerel basına destek verilmesi çağrısında bulundu. Tunç, şunları söyledi:
"Özellikle yazılı basınımız hafta sonu bir gün gazete çıkarmamak adına bir karar aldı. Basındaki arkadaşlarımızın kendilerini haber etmelerini istiyorum. Birçok yerel gazete Pazar günü basım yapmamak üzere ekonomik tedbir kararı aldı. Sizin yerel yönetim ve büyükşehir yönetimi olarak STK'larla birlikte bu yerel basına sahip çıkmanızı temenni ediyorum."
Aydoğan da, "Bu kağıt fiyatları karşısında meclis gündemini nasıl basacağız bilmiyorum" dedi. Toplantı, Meclis'e katılamayanların mazeretlerinin oylanması ile son buldu.