Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe Gençlik kollarının organize ettiği anma törenine CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Sanatçı Onur Akın, CHP İlçe yönetimi ve Meclis üyeleri katıldı. Katliamda hayatını kaybedenlerin anısına fotoğrafları seyircilerin oturduğu ön bölüme asıldı.

‘İktidar unutturmak istiyor’
Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, “Daha önce yaşadığımız Maraş ve Çorum katliamlarında olduğu gibi yobazların gerçekleştirdiği katliamdır. Maalesef bu katiller hâllen içimizde, elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Zaman aşımına uğratılarak bu yobazlara hak ettikleri cezalar verilmedi. Kimisi ya kaçtı ya da öldü denildi. Ama halen yaşayanlar var. Neden halen aramızda geziyorlar? Çünkü siyasi iktidar bunlara kol kanat geriyor. Bugün kisiyasi iktidarın içerisinde bakanlıklarda görev yapan belli mevkilerde bulunan pek çok insan bu canları yakanların avukatlığını yapıyorlar. Umudumuz halk iktidarında CHP iktidarında bu yobazlara gereken cezaların verileceği günü umutla bekliyoruz. Umudumuz CHP’nin iktidarında bu tür olayların müsebbiplerine gereken cezaların verilmesidir. Bu vesileyle 33 canımızı saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

‘Madımak ruhumuzda bir sızıdır’
Madımak’ın ülkenin en büyük kara lekelerinden biri olduğunu söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Bugün için bu anlamlı günde CHP Gençlik Kollarımız yine üzerine düşen görevi yaptı. Bugünün anlam ve önemini bizlere bir kez daha anlattı. Sivas Madımak ülkemiz için bir utanç vesikasıdır. Burada özgürlükler ve adalet uğruna bir araya gelmiş insanları yakan bir yobaz sürüsünün hala daha ülkede olduğunu görmek çok çok acı. Böyle bir acının yaşanılması ve faillerinin cezalandırılmaması bu ülke için inanılmaz bir ayıp ve utançtır. Madımak yüreğimizde bir sızı olarak halen yanıyor. Bizler umudumuzu yitirmemek durumundayız. Bu ülkeyi karanlık zihniyetlerin ellerine bırakmayacağız. Madımak’ta yitirdiğimiz canları rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.

‘Döne döne semaha duranlar yandı’
Son olarak konuşma yapan CHP Güzelbahçe Gençlik Kolları Başkanı Devrim Seyrek, “Canımız halen çok acıyor. 12 yaşındaki Koray’da 15 yaşındaki Menekşe kardeşleri orada yitirmemiz gibi birçok canın yitirilmesi canımızı çok acıtıyor. Koray ve Menekşe sadece semah için oradaydı. Semaha duracakken yanacaklarını hiç düşünmemişlerdi. Bugün halen bunları konuşabilmek bile çok acı. O yüzden daha fazla konuşmayacağım ve yitirdiklerimizi türkülerle anacağım” dedi. 

Konuşmaların ardından Devrim Seyek hayatını kaybeden 33 canın anısına Edip Akbayram’ın söyledi ‘Türküler Yanmaz’ parçasını seslendirdi.