GÜNDEME BAKIŞ – CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanları, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karaburun  Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde uğradığı saldırı sonrası geçmiş olsun ziyareti gerçekleşti. Heyet ilk olarak Genel başkan yardımcıları Faik Öztrak, Seyit Torun ve Yıldırım Kaya'yı makamlarında ziyaret etti. Ardından da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun ilçe başkanlarına, “Bizi çekmek istedikleri alana girmeyeceğiz. Sağduyulu olacağız. Sizden de sağ duyulu olmanızı istiyorum” dediği öğrenildi.

NETİCE BAHARIN SESİ!
Ziyaret sırasında Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile sohbet eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Size yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum ve tüm haksızlıklar karşısında adalet arayışımıza sonuna kadar devam edeceğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Hak, Hukuk, Adalet sloganıyla başlattığınız ve tüm ülkemize umut veren yürüyüşünüzün ne kadar önemli olduğunu ve adalet eksikliğini hangi noktalara geldiğini, üzülerek görüyoruz. Çok geç olmadan Adalet yeniden tesis edilmeli, Türkiye’nin tamamına bahar gelmeli. Üç büyük şehrimizde alınan neticeler baharın sesi, aydınlık yarınların habercisidir. Bu güzel bahar tablosunda yer almanın gurur ile bir kez daha size teşekkür ederken, şehit cenazesinde yaşanan saldırıyı bir kez daha kınıyor ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

CHP’liler daha sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ziyarette, “Sorumluluğumuz çok büyük. Başarısız olmak gibi bir şansımız yok. Daha fazla çalışacağız, şikayet etmeyeceğiz. Ben bugüne kadar hiç şikayet etmedim. Bunlara rağmen başarılı olursak bir anlamı olacak. Türkiye’deki kültürel geriye gidişi Ankara’da düzelteceğiz. İzmir’de bu sorun yok ama maalesef Ankara’da var. Ankara’da AK Parti’nin en fazla oy aldığı yerler en az hizmet alan yerler. Gidiyoruz, şikayetçiler ama oy da vermiyorlar. Oy veriyoruz ama hizmet alamıyoruz bilinci yok. Aynı şeyi söyleyerek farklı sonuç almak mümkün değil. Çok söyledik ama sonuç alamadık. Seçimlerde ‘başka yere oy verirseniz yardımlar kesilir’ derler. Şimdi o yardımları biz yapacağız. Babamızın kesesinden yapmıyoruz. Gerçek ihtiyaç sahiplerine bir elin verdiğini diğer el görmeyecek şekilde yapacağız. Tek sebep yardımsa bunu yapacağız. Ben tek sebebin bu olduğunu düşünmüyorum. Çocuklarımızı güzel eğitebilirsek onlar anne, babalarına yol gösterecek. Bunlar başlıca vazifelerimiz. İnşallah başarılı olacağız” dedi.