GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi “kriz belediyeciliği” uygulamasına geçti. Bu doğrultuda belediye içerisinde önemli bir genelde yayınlandı. 11 maddelik genelgenin bazı maddeleri şöyle:

-      Gerek hizmet araçları gerekse kiralık araçlarla hiçbir yönetici (Daire başkanı, şirketlerimizin genel müdür yardımcısı, müdür, müdür yardımcısı, şef, birim sorumlusu, vb düzeyde) ve personel evden alınıp iş yerine veya işyerinden alınıp eve bırakılmayacak

-      İcracı birimlerin üst yöneticileri ya da görevi gereği personelin doğrudan sağda bulunulması gereken durumlarda, genel sekreter veya genel müdür makamından olur alınmak suretiyle araç görevlendirilerek evden alınması veya eve bırakılması yapılabilecektir. Bunun dışındaki her türlü iş ve uygulamadan genel sekreter yardımcıları ve genel müdürler sorumlu olacağından uygula titizle denetlenecek

-      Daire başkanlıkları ve birimlere tahsisli araç yönetim sisteminden vazgeçilecek araç ihtiyaçları oluşturulan bölgesel araç havuzlarından karşılanacaktır

-      Daire başkanlarına ve birimlere tahsisli araçlar, demirbaşların kayıtlı olduğu birimin bağlı olacağı bölgesel araç havuzuna en geç 08/04/2020 tarihine kadar araçta varsa özel eşyalar alınarak teslim edilmiş olacaktır.

-      Birimlerde tahsisli araçalrda görev yapan şoför personel aracın teslim edildiği birimde görevini sürdürecek olup; gerekli kadro aktarımı ile görev yeri değişiklikleri en kısa sürede tamalanacaktır.

-      Tüm hizmet araçları araç takip sistemi ile kontrol edilecek olup; araç takip sistemi bulunmayan araçlardaki eksikliklerin giderilmesi araç havuzunun bağlı olduğu birim yöneticilerince en kısa sürede sağlanacaktır.

-      Birimlerce yapılacak araç taleplerinde tasarruf tedbirleri, işin açiliyeti, önemi dikkate alınarak bir planlama dahilinde araç talep edilecek ve görevlendirilen araçtan en iyi şekilde verim alınması amaçlanacaktır.

-      Oluşturulan araç havuzundaki görevlendirmeler 'Taşıt Görev Formu'nun eksiksiz ve açık şekilde tanzim edilmiş olması ve taşıt talep eden birimin amiri (Daire Başkanıi Müdür) tarafından imzalı olması şartı ile yapılacak, talep sahibi birim yöneticisinin onayı olmadan araç görevlendirilmesi yapılanmayacak.

-      Belediye Ana Hizmet Binamız dışında kalan alanlarda görev görev yapan birimlerimiz araç taleplerini konum itibariyle kendisine en yakın olan bölgesel araç havuzundan karşılayacaktır.

-      Araçlar sıralı sistem ile görevlendirileceğinden araç talebinde bulunan birim yöneticisi görevlendirilecek şoför personelin belirlenmesi ile aracın modeli, niteliği, eski ya da yeni olması vb. konularda araç havuz yöneticilerine özel istekte bulunmayacak bu konuda herhangi bir baskı yapmayacaktır.

-      Araç havuzlarında görev yapan tüm yönetici ve şoför personel 16/05/2019 tarihinde imzalanarak yürürlüğe giren 'İdari İşler Müdürlüğü Hizmet Aracı Yönetimi ve Kullanma'