Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un sevgilerini çocuklara ileten Şamil Sinan Ay, miniklerin Çevre Koruma Haftası’nı kutladı.

AYRIŞTIRMA EVDEN BAŞLAR
Parkta, Konak Belediyesi’nin işbirliği yaptığı geri dönüşüm firmalarının atıkların ayrıştırılmasına yönelik farkındalık yaratmak amacıyla ayrı ayrı atık kutularının yer aldığı alanlar miniklerin dikkatini çekti. Kağıt, cam, metal, plastik ve ahşabın geri dönüşümü olabilen atıklar olduğunu belirten yetkililer evlerde de çöplerin ayrıştırılabileceğini ve böylece hem çevre kirliliğin önüne hem de israfın önlenmesine evlerden başlanabileceğini söyledi. Yetkililer, atık pil, bitkisel atık yağ, tıbbi atık, tehlikeli ve elektronik atıkların da çöplere atılmaması gerektiğini belirtti. Hem çocukları hem de velileri ‘Sıfır Atık’ konusunda çocukları bilinçlendirmek amacıyla içinde Karaçam ve Kırçiçeği tohumu, boyama ve hikaye kitabı, rozet, atık pil kutusu ve atıkların sınıflandırılmasıyla ilgili bilgilendirici broşürlerin bulunduğu çantalar hediye edildi.

MEKTUP YAZDILAR
Bir başka stant da ise çocuklar çevreyi koruma ve temiz tutma ile ilgili düşüncelerini belediye yetkililerine mektup yazarak dile getirdi. Çocuklar mektuplarında en çok; yerlere çöp atılmamasını ve özellikle ormanlık alanlara yangın çıkartacak atıkların atılmamasını istedi.

‘Temiz Çevre Şenliği’ kapsamında miniklerin eğlenceli anlar geçirmesi için de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Yüz boyama, atık toplama yarışı, Hacivat-Karagöz kukla yapım etkinliklerinin yanı sıra şişme balon oyun alanındaki zıplama yarışmasında minikler gün boyu eğlenceli ve keyifli anlar yaşadı.