Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un, Anneler Günü kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlerin ilk durağı Çınarlı’da üretime güç katan tekstil işçisi kadınlar oldu. Başkan Batur’un CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve CHP Konak İlçe Kadın Kolları Nurten Serhadbeyi ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette çalışan annelere kırmızı karanfiller armağan edildi. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun çalışma ortamında üretimi kesintiye uğratmadan çalışan emekçi kadınların Anneler Günü’nü kutlayan Başkan Batur, “Dünya ve Türkiye olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bu salgın felaketinin sağlık yönünden getirdiği zorlukların yanında bir de ekonomi boyutu var. Sizler, üretim sektöründeki kadınlar olarak bizim gurur kaynağımızsınız. Hepinizin Anneler Günü’nü içten kutluyorum. Kendinize çok dikkat edin, sosyal mesafe kurallarını lütfen uygulayın. Sizler bizim için önemlisiniz, çünkü ülkemizi üreten kadınlar kalkındıracak” dedi.

Batur’dan annelere övgü
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, salgın dolayısıyla zor günlerden geçilen bir süreçte annelerin kıymetinin ve öneminin bir kez daha anlaşıldığına dikkat çekti.

Anneliğin kutsallığı üzerine söylenen onlarca sözün bile annelerin değerini ifade etmek için yetersiz kaldığını dile getiren Batur, çocuklarını görmeden çalışmak zorunda kalan sağlık çalışanı annelerin, şehit ve gazi annelerinin ve engelli annelerinin fedakarlıklarını hatırlatarak şunları söyledi:

“Evladının canı yansa kendi canı yanmış gibi hisseden, onunla ağlayan ve onunla gülen, kendisi aç kalıp çocuğunu doyuran sizlersiniz. Hakkınız hiçbir zaman ödenmez. Çocuklarını günlerdir görmeden canla başla çalışan sağlık çalışanı annelerin,  bakıma muhtaç çocuklarına ömürlerini adayan engelli annelerinin, kınalı kuzusunu bu vatan uğruna toprağa vermiş şehit annelerinin, evladı bu vatan uğruna gazi olmuş Gazi annelerin ve yavrularına her daim kol kanat geren tüm annelerin, Atamızın annesi Zübeyde Hanım başta olmak üzere annelerin Anneler Günü’nü canı gönülden kutluyorum.”