Atölyede çocuklarla buluşan Karagöz ve Kukla Sanatçısı, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Deniz Özgökbel, “Kuklalarımız plastikten. Asetat kalemleriyle çocukların uygulayabileceği şekilde basitleştirilmiş hallerini yapıyoruz ama bir perdede oynatılabilecek forma sahipler. Çocuklar kuklalarını kendi zevklerine göre boyuyor ve kuklalar onların oluyor” dedi.

ÇOK MUTLU OLDUM

Konak Belediyesi standında doğaya, ağaçların yaşam için önemine dikkat çeken bir farkındalık çalışması da gerçekleştirildi ve çocuklara ağaç kuklası da yaptırıldı. Bu etkinliği katılan 8 yaşındaki Lara Öder, “Bugün burada çok mutlu oldum ve üç tane kukla yaptım. Bence ormanlarımızı yok ederlerse, dünyadaki nefes kaynağını da yok ederler” dedi.  11 yaşındaki Davut Atış ise “Bu standa uğradığım için çok mutluyum. Kukla yapmak çok zevkli” dedi. 

HER ÇOCUĞA BİR KİTAP

Konak Belediyesi standında Neil Gaiman’ın “Babam Süt Peşinde”, Mehmet Atilla’nın “Güvercin Adımları”, Çiğden Gündeş’in “Renk Cüceleri” ve Figen Gülü’nün “Amber’in Zaman Kapsülü” isimli kitaplarını da çocuklara ücretsiz dağıtılıyor.