Konak Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Konak Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Mahmut Esat Aslan himayesinde gerçekleştirildi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un İzmir dışında toplantıda olması nedeniyle oturuma katılamadığı belirtildi.
Tüm kararların oy birliği ile alındığı Meclis’te Konak Belediyesi’nin ortağı olduğu İZBAŞ İzmir İlçe Belediyeleri Turizm Gıda Organizasyon Rek. Yay. Yemek Akaryakıt İnş. San. ve Tic. A.Ş. için 10 bin 682 lira 75 kuruş sermaye artırımı yapılmasına karar verildi.

İLK OTURUMDA TARTIŞILMIŞTI
Konak Belediye Meclisi Ekim ayı ilk oturumunda gündeme getirilen ve üzerine büyük tartışmaların yaşandığı Hasan Özdemir mahallesinde bulunan Belediyemiz Eşrefpaşa Spor Tesisleri’ne “Şehit Mustafa Muhammed Ak’ın adının verilmesi konusu ikinci oturumda da gündemdeydi. 
İlk oturumda AK Parti Meclis Grup Başkanvekili İsmail Özen’in, bir şehidin parka isminin verilmesi konusunda neden yavaş davranıldığını sorarak, "Benim merak ettiğim 2 konu var. Bunlardan biri bir şehidimizin, bir parka isminin verilmesi. Bu neden ileri atılıyor? İkincisi ise parkın bakım ve onarımının maddede geçmesinden dolayı bütçe komisyonuna gönderilmeli" dediği gündem maddesi bugün komisyonlardan gelen şekliyle oylandı.

Oylama sonucunda oy birliği ile Hasan Özdemir mahallesinde bulunan Belediyemiz Eşrefpaşa Spor Tesisleri ile yanında bulunan parkın bakım ve onarımının yapılarak hizmete sunulması ve park isminin “Şehit Mustafa Muhammed Ak” olarak verilmesine karar verildi.

İlk Meclis’te konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ulvi Puğ ise bazı konularda hassas davranılması gerektiğini belirtmiş ve  "Terör propagandası olmaması için hassas davranmaya çalışıyoruz ancak eğer bu konuda böyle bir talep geldiyse hemen pazartesi günü toplanarak en kısa süre içinde bu konu hakkında karar vereceğiz" diye konuşmuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VURGUSU
Dilek ve Temenniler kısmında söz alan CHP’li Meclis Üyesi Cenap Börühan, Mimarlar Günü’nün önemine vurgu yaparak, “Bu ay 3 ya da 4 tane gün ile anılıyor. Bunlardan en önemlisi Dünya Öğretmenler Günü, Mimarlar Günü ve Hayvan Haklarını Koruma Günü. Başta Konak Belediye Başkanı Abdül Batur olmak üzere kentsel dönüşümde ve daha yaşanılabilir kentlerde büyük emekleri geçen mimarlarımıza teşekkür ediyorum ve günlerini kutluyorum.  Daha iyi bir kent ve kentsel dönüşüm için çaba sarf ediyorlar. Zaten bu yılın teması da daha iyi kentler olarak seçilmiş. Demek ki herkes bizim gibi çarpık kentleşmeden şikayetçi. Daha iyi bir kentsel gelecek için mimarlar bizler için çok önemli” dedi.
Bütçe görüşmelerin yapılacağı bir sonraki oturumun 19 Ekim 2020 tarihinde olmasına karar verildi.