Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Konak Belediyesi tarafından hazırlanarak 11 Ekim’de askıya çıkartılan Beştepeler Planlarına yapılan itirazlar ilgili komisyonda değerlendirilerek oybirliğiyle reddedildi. 

Beştepeler’de 14 mahalleyi, yaklaşık 200 hektarlık bir alanı kapsayan, 11 Ekim – 9 Kasım tarihleri arasında askıda kalan planlara 30 günlük süre içinde vatandaşların yanı sıra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü İzmir Bölge Müdürlüğü, İzmir Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından itirazlarda bulunmuştu. İmar-Kentsel Dönüşüm-Hukuk Komisyonlarında yapılan itiraz değerlendirmelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü İzmir Bölge Müdürlüğü’nün ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin yapmış olduğu itirazlar oybirliği ile uygun bulunmazken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaptığı itiraza ise “Kısmen uygun kısmen uygun değil” kararı verildi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan itiraz ise oybirliği ile kabul edildi. 

VATANDAŞ İTİRAZLARINA OYÇOKLUĞU
Bölge sakinleri tarafından yapılan; hak kaybından dolayı mağduriyet yaşanacağı, kentsel dönüşüm istenmediği, yeterli bilgi verilmediği, sosyal ve teknik altyapı alanlarında kaldığından mağduriyet yaşanacağı, düzenleme ortaklık payının yüksek olduğu, dikey yapılaşmanın kent silüetini olumsuz etkileyeceği, mevcut dokunun yok sayıldığı, sosyolojik boyutlarının göz önüne alınmadığı, yöre halkının çok katlı apartmanlaşmaya karşı olduğu, tek ada tek parsel önerisi nedeniyle mağduriyetler yaşanacağı gibi itirazlar ise . İmar-Kentsel Dönüşüm-Hukuk Komisyonlarında incelenerek oyçokluğu ile uygun bulunmadı.