Konak Belediyesi ile Balkan ve Ada Türkleri Dernekleri arasında, ortak proje çalışmaları yürütülmesi amacıyla İşbirliği Protokolü imzalandı. Konak Belediyesi’nin Halilrıfatpaşa’da bulunan hizmet binasında gerçekleştirilen imza törenine Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediyesi Meclis üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı ve Balkan Masası Sorumlusu Görkem Duman, Uluslararası Balkan Yazarları Araştırma ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Serbest, İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahim Nursoy, İzmir Girit Mübadilleri Derneği Başkanı Mustafa Bunğ, İzmir Rumeli Kadınları Derneği Başkanı Gülay Şengül, Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği Başkanı Akın Kazançoğlu, Eşrefpaşa Giritliler Derneği Başkanı Ali Peynirci, İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Birol Özkardeşler, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Mümin Durmuş katıldı. Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bu protokole imza atarak, bu heyecanı paylaşan Ada ve Balkan Derneklerinin başkanları ve yöneticilerine teşekkür ederek, protokolün hayırlı olması dileğinde bulundu.

BATUR: BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR

Bu protokolün, bir birlikteliğin başlangıcı olduğunu belirten Başkan Batur, beraber çok güzel işler yapacaklarını söyledi. Batur, “Bu protokol bir birlikteliğin başlangıcı, aynı zamanda bir ilkin de başlangıcı. Yerel yönetimle sivil inisiyatifin yan yana gelerek hem problemlerin çözülmesi hem projelerin hazırlanması, burada yaşayan soydaşlarımızın, kardeşlerimizin daha iyi noktaya gelmesi açısından emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Baştan beri arı gibi çalışan Meclis Üyemiz, şimdi de Balkan Masası’nın Başkanı olan Birol Özkardeşler’e ve tüm dernek yöneticilerimize ve bize inanan güvenen, bu çalışmayı omuz omuza bizimle birlikte yürütmeyi kabul eden bütün derneklerimize çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın hem derneklerimize hem belediyemize hayırlı olmasını diliyorum. Beraberce çok güzel işler yapacağız, beraber olacağız, birlikten güç doğar diyoruz çünkü bizim sloganımız “Birlikte Konak”. Birlikte Konak anlayışını da burada sergilemekten son derece mutluyuz” diye konuştu.

BALKAN MASASI, YOL HARİTAMIZI ÇİZECEK

Mayıs ayı Meclis Toplantısında alınan karar uyarınca kurulan Balkan Masası’nın tıpkı daha önce kurdukları ve son derece başarılı çalışmalar yürüten Esnaf Masası gibi sivil toplum örgütleriyle ilişkileri güçlendirerek hem problemlerin çözülmesi hem de projeler geliştireceğine olan inancını ifade eden Başkan Batur, bu platformu son derece önemsediğini söyledi. Batur, “Balkan göçmenleri ve Ada göçmenlerinin bu kentte ne kadar ağırlığının olduğunu bilen biri olarak onların hem temsili hem de yurtdışındaki soydaşlarımızın problemlerinin çözülmesi noktasında yapılacak çalışmalara ışık tutacak ve yol haritası çizecek bir çalışma olacak diye düşünüyorum. Bugün İzmir’de ilk defa bir belediyede bir Balkan Masası kuruldu, 37 Meclis üyesi arkadaşıma da buradan teşekkür ederim, onların da oy birliği ile. Ben de Balkan kökenli bir kişi olarak bundan onur duyuyorum. Belediyeler ve diğer sivil toplum örgütleriyle ilişkilerin de iyi noktada ilerlemesi için bu platformu çok önemli buluyorum. Biz de elimizden gelen katkıyı yapacağız. Sadece kent içinde değil, ulusal ve uluslararası boyutta yapılacak çalışmalarda daha fazla sizin yanınızda olacak, daha fazla problemlerinizin çözülmesi noktasında dayanışmayı sürdürecektir, bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. Batur, Balkan Masası’nın CHP’nin üzerinde hassasiyetle durduğu bir parti politikası olduğunu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın Başkanlığını yürüttüğü bu Masa’nın, bundan sonra şimdiye kadar birikmiş olan problemlerin bir kısmının çözülmesi veya bundan sonra yapılacak projelerin hayata geçirilmesi noktasında bir yol haritası olduğunu söyledi.

ÖZKARDEŞLER: BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

Konak Belediye Meclis Üyesi, Konak Belediyesi Balkan Masası Başkanı ve aynı zamanda İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı olan Birol Özkardeşler de yaptığı konuşmada ilklerin kenti Konak’ta bundan böyle daha güzel ve daha güçlü bir çalışma yürüteceklerini söyledi. Özkardeşler, “Balkan Masası’nın kurulmasıyla birlikte bugüne kadar yaptığımız faaliyetler bundan sonra Konak Belediyesi’nde daha kurumsal olarak yürütülecek. İlklerin kenti Konak’ta “Birlikten Kuvvet Doğar” anlayışı ile bundan sonraki çalışmalar daha güzel ve daha güçlü şekilde yürüyecek. Konak Belediyemiz ve derneklerimiz ile bu işbirliğinin daha güçlü ve ivedi bir biçimde bu protokolün imzalanması için ilk günden itibaren çabalarını esirgemeyen değerli hemşehrimiz Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a, derneklerimizin değerli başkanlarına, değerli yöneticilerine ve ARGE Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum ve hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.