GÜNDEME BAKIŞ- Seçim kampanyasında görev süresi boyunca 500 otobüs alımını vaat eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün hizmete alınan 364 otobüsle birlikte vaadinin büyük bölümünü hayata geçirmiş oldu. Soyer’in görevde olduğu 2 yılda toplamda 451 otobüs alımı gerçekleşti. Yeni 364 otobüsün hizmete alım töreni CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Açılış töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi Üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, il yöneticileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

SOYER’E ÖVGÜ DOLU SÖZLER

İzmir Marşı eşliğinde kürsüye çıkan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “İzmir’in dağlarında çiçekler açar diyor. İzmir’in her yerinde çiçekler açıyor. Bunları yapan da Büyükşehir Belediye Başkanımız. İzmir’e hizmet ettiği için kendisine teşekkür ederim” dedi.

‘TOPLAM YATIRIM 1 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği 4 büyük yatırımın açılışını yapan Kılıçdaroğlu, yatırımların toplam bedelinin 1 milyar liranın üzerinde olduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız bu yatırımları İzmirlilerin hizmetine sunmak için gerçekleştirdi. Tarımdan sanayiye kadar her alanda emek harcıyor. Bugün de ulaşım konusunda çok önemli bir adım attı. Tüm bunlar bir anlamda İzmir’e ve İzmirlilere hesap vermek demektir. Belediye başkanlarımız temel özelliği hesap vermektedir. Sizin paranızı en tasarruflu verimli şekilde kullanmak başkanlarımızın görevidir” diye konuştu.

‘HER KURUŞUN HESABINI VERECEĞİZ’

Yerel seçim döneminde Cumhur İttifakı kanadının ‘Aman CHP’ye oy vermeyin, yatırım yapmazlar, yardım yapmazlar’ ifadelerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Tam aksi oldu. Yatırımlar arttı, onların yaptıkları yardımları 3’e 4’e katladık. Bu yardımları yaparken de kişilerin onurunu koruduk. Allah’ın izniyle dostlarımızla iktidar olduğunda aile desteği sigortasını getireceğiz. Sözüm söz Anadolu coğrafyasında yoksulluğu sonlandıracağız. Bizim ülkemizde al bayrağımızın altında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Millet ittifakı ve belediyelerimizle bunu yapacağız. İktidar olduğumuzda her kuruşun hesabını vereceğiz. Tüm dünya şu gerçeğe tanık olacak; ‘otoriter rejimi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları demokratik yollarla değiştirdi’ diyecekler” diye konuştu.

GENÇLERE SESLENDİ: YOL YAKIN, DİKTATÖRLERİ İNDİRECEĞİZ

Gençlere de seslenen Kılıçdaroğlu, “Gençler ülkeye sevgiyi, demokrasiyi getirecekler. Bu gençler ayrışmaya karşı olan gençler. Gençler geleceğimiz. Ülkeye, inançla, kararlılıkla demokrasiyi getirecekler. Asla umutsuzluğa kapılmayın. Yol yakındır diktatörleri indireceğiz” dedi.

‘DEMOKRASİ GELMEDEN YORULMAM’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in kürsüye çıktığında ‘Sayın Genel Başkanım bugün sizi çok yorduk’ sözlerine yönelik konuşan Kılıçdaroğlu, “Sayın başkan konuşurken bugün sizi çok yorduk dedi, 4 ayrı açılışta, 4 ayrı yerde bulunduk. Ben, demokrasi gelmeden huzur gelmeden asla yorulmayacağım. Yorulmak bize haramdır. Çalışmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

‘BÜTÜN KUŞAKLARDAN OY İSTİYORUM’

‘Türkiye için çalışacağız, Türkiye’nin onurunu koruyacağız’ diyerek konuşmasını sürdüren Kılıçdaroğlu, vatandaşlara seslenerek, “Bunu sizin desteğinizle gerçekleştireceğiz. Bütün kuşaklardan oy istiyorum. A kuşağından Z kuşağına kadar hepsinden oy istiyorum. Geçmişte hangi partiye oy verdiyse verdi eyvallah. Şimdi hep beraber demokrasiden yana olmalıyız” dedi.

‘İLK 6 AYDA ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK’

En büyük arzusunun 83 milyona hizmet etmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “83 milyonun hepsini çok seviyorum. 83 milyona hizmet etmek benim en büyük hedefim, en büyük arzumdur. Türkiye’yi çağdaş uygarlığa ulaştırmak, Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetidir. Temel hedefimiz bu çıtayı yakalamak ve aşmaktır. Bunu sizlerle beraber yapacağız. Güzel Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere il başkanımıza, milletvekillerimize, parti meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum. Millet İttifakı’nın iktidarında Türkiye nefes alacak, ilk 6 ayda çok şey değişecek” açıklamalarında bulundu.

‘HEDEFİMİZİN YÜZDE 90’INI GERÇEKLEŞTİRDİK’

‘Sayın Genel Başkanımız bugün sizi çok yorduk, 4 ayrı açılış gerçekleştirdik’ diyerek konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de, “Görev süremizin ikinci yılında, yoğun bir mücadelenin sonucunda, Türkiye’de tek seferde en büyük otobüs alımını gerçekleştirerek İzmir’e 364 otobüs kazandırdık. İki yıllık görev süremizde; filomuza daha önce kattığımız 83 otobüs ve Türkiye’de ilk kez engelli vatandaşlarımıza özel hizmet verecek 4 otobüsümüz ile birlikte, 451 yepyeni aracı İzmir halkının hizmetine sunduk. 451 otobüs! Bu rakam İzmirlileri her gün evinden işine taşıyan, sevdikleriyle buluşturan tüm otobüs filosunun tam üçte birine tekabül ediyor. Sadece iki yılda, İzmir’in devasa otobüs filosunun üçte birini yenileyerek, halkımızın hizmetine sunduk. 2020-2024 dönemini kapsayan beş yıllık Stratejik Planı’mızda, 500 yeni otobüsün alımını hedeflemiştik. Gururla söylemeliyim ki toplamda 451 otobüs alımı ile bu hedefimizin yüzde 90’ını iki yılda gerçekleştirdik” diye konuştu.

‘ÜÇ TEMEL BORCUMUZ VAR’
Başkan Soyer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İzmirlilere üç temel borcumuz var. Birincisi Hizmet. İkincisi Hesap Verebilirlik. Üçüncüsü ise Adaleti ve Refahı Büyütmek. Filomuza dahil ettiğimiz 451 otobüs, halkımızın şehir içindeki ulaşımına büyük kolaylık sağlayacak. Yeni filomuzla, seyrek hatlardaki sefer sayısını artırıyoruz. Ulaşım anındaki rahatlığı ve konforu daha da geliştiriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin her bir arka sokağına hizmet götürmesini sağlıyoruz. Dahası, otobüslerimiz yeni teknolojilerle üretildiği için mazot masrafını düşürerek halkımıza ait kamu kaynaklarını tasarrufla kullanıyoruz. Tüm bu adımları atarken partimizin “İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi” bizim en temel rehberimiz.”