CHP Balkan Masası'nın iki yıldır Türk Dünyası Çocuklarını buluşturmak amacıyla düzenlediği ve Balçova Belediyesi'nin modertaörlüğünü üstlendiği online etkinlik CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 204 çocuğun buluşmasına ve bayram kutlamasına sahne oldu. Azerbaycan, Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Kıpçak-Gagauz Yeri, Doğu Türkistan, KKTC, Kırgızistan, Romanya, Irak, Suriye, Yunanistan, Filistin, Kazakistan, Yakutistan, Özbekistan, Afganistan ve Ukrayna, ile Türkiye’den ise Edirne, Çanakkale Bayramiç, Kırklareli Lüleburgaz,  İstanbul Kartal, Eskişehir Odunpazarı, Yalova Subaşı, İzmir Balçova, Karşıyaka, Konak’tan programa katılan çocuklar hem ülkelerini hem de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Dünya Çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Bayram Buluşmasının içeriğini anlatarak açılış konuşması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak “Balkan Masası olarak bir süredir Türk Dünyasındaki çocuklarımız ile ülkemizdeki çocuklarımız arasında bir iletişim sağladık. Bu yıl farklı ülkelerdeki çocuklar, ülkemizi ziyaret etti. Bu kardeşliği daha çok geliştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Makedonya’nın iki farklı şehrinden çocuklara ev sahipliği yapan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ise “Balçovalı çocuklar ile Makedonyalı Türk Çocuklarımız bir hafta çok güzel zaman geçirdiler. Toplamda 720 çocuğumuz hayallerini anlatan bir mektup yazarak 2040 yılında açılmak üzere bir sandıkla gömdüler” dedi.

Çocukları hayranlık ve neşe ile dinleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dünya çocuklarını buluşturan ve birbirilerini tanımalarına imkan sağlayan Balkan masası ve Belediye Başkanlarına teşekkür ederek “Dünyanın tüm çocukları barış içinde yaşamayı hak ediyor. Biz Ukrayna’dan Suriye’ye, Doğu Türkistan’dan Gümülcine’ye bütün çocuklar sevinsin, barış olsun, huzur olsun, sevgi olsun, gülerek oynayabilsinler istiyoruz. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. En büyük dileğimiz çocukların mutlu olması“ diye konuşarak programa katılan tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.