GÜNDEME BAKIŞ- Kemalpaşa Belediye Meclis Şubat ayı ilk toplantısı Başkan Rıdvan Karakayalı yönetiminde gerçekleşti.

ESNAFA DESTEK, VATANDAŞA İNDİRİM OLACAK
AK Parti Grup Başkan Vekili Metin Yaşar, “Halk kart güzel bir uygulama olacak. Sizin bu konuyu biraz daha anlatmanızda fayda var” sözlerine yanıt veren CHP’li Arzu Külahçıoğlu, “Halkkart vereceğiz. Kemalpaşa’da yaşayan tüm vatandaşlarımız bu kartta başvuracak. Buradaki amacımız lokaldeki esnafımıza destek olacağız. Vatandaşlarımız da indirimli ürün olacak. Vatandaşlarla sözleşme yapacağız. Vatandaşla esnafla buluşturup, paranın Kemalpaşa’da kalmasını sağlamak olacak. Belediye’nin burada bir geliri olmayacak” diye konuştu.
Başkan Karakayalı da, “İkinci bir kart daha çıkaracağız. Bunlara da belirli bir miktarda para yükleyeceğiz. Vatandaşlarımız bununla alışveriş yapacak” dedi. 

MEYVE KURUTMA TESİSİ İÇİN BÜYÜKŞEHİR’E DEVİR
Toplantıda Kemalpaşa Belediyesi’ne ait 32 dönümlük arazinin meyve kurutma ve işleme tesisi yapılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi komisyonlara gönderildi.  Konuyla ilgili konuşan Başkan Karakayalı, “Büyükşehir’e 20 milyon TL değerindeki yeri verin, işletme kuralım. Birlikte işletelim. Bunun hızlanması için elimizden geleni yapalım. Bunu geçirirsek, meclis üyeleri olarak tarihe geçersiniz. Meyvenin yanı sıra sebzelerin de işlemesi söz konusu. Sanayi ürüne dönüştürüp, çiftçimize para kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.