Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, seçim öncesi verdiği vaatler arasında yer alan faaliyet kursları ve kreş sözünü tutuyor. Kemalpaşa Pazaryeri’nin teras katına inşa edilecek, yediden yetmişe hitap eden kompleks, Eylül ayına kadar yetiştirilmesi hedefleniyor.

ÜNİVERSİTE HAYALİ KURAN GENÇLERE BÜYÜK DESTEK
Eğitim merkezinde üniversite hayali kuran gençler için faaliyet kursları hizmet verecek. 20 sınıfın bulanacağı merkezde öğrenciler eğitim alacak. Sınıflar 24’er kişilik olacak.  

GÜVENLİ VE KONFORLU KREŞ
Anne ve babaların çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabileceği, bütün detayların düşünüldüğü kreş ilçeye kazandırılacak. 3 ile 5 yaş arası çocukların eğitim alacağı kreşte; oyun sahası, dinlenme odaları ve mutfak bulunacak.

SOSYAL ALANLARLA DONATILDI
Komplekste sosyal aktivitelerini yapabilecekleri alanlarda tasarlandı. Nizami ölçülerde bir basketbol sahası, tenis kordu, 100 kişilik konferans salonu, dinlenme alanı, internet kafe ve kafeterya yer alacak. Ayrıca dinlenme alanında ahşap malzeme kullanırken üstü ise açık olacak.

HER DETAYI DÜŞÜNÜLEN BİR EĞİTİM TESİSİ
Eğitim tesisinde her detayın düşünüldüğünü kaydeden Başkan Karakayalı, “Öğretmen kökenli olduğum için eğitime önem veriyorum... Pazaryerinin üzerine çok güzel bir gençlik merkezi yapıyoruz. Daha önce dershane için Ulucak’taki binamızı tahsis etmiştik. Zaten 2009-2014 döneminde burayı dershane olarak da kullanıyorduk. Ulucak’taki binamıza Demokrasi Üniversitesi’nin talip olmasıyla birlikte yeni bir arayışa girdik. Bu projeyi hazırladık. Çok modern, her detayı düşülen bir eğitim merkezi ilçeye kazandırmak istiyoruz” dedi.

İLÇEMİZİN DEĞERİNE DEĞER KATAN BİR PROJE
“Benim için çok önemli bir proje, ilçemizin değerine değer katacaktır” diyen “Eğitim kompleksimizin merkezi bir yerde ve otopark sorunu da olmayacak.  İnsanlarımız buraya gelip, sporunu yapacak, kafesinde oturabileceği, öğrenciler eğitimini alabileceği tam bir eğitim merkezi olacak. Ailelerin gönül rahatlığıyla çocuklarının gönderebileceği, sosyal aktivitelerle donatılmış bir eğitim merkezi olacak. 2020 yılında da vatandaş odaklı, verimlilik esaslı, sosyal belediyecilik eksenli ve sürdürülebilir içerikli projelere imza atacağız” diye konuştu.