Kemalpaşa Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve alanında Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi olan Binali Yıldırım Millet Bahçesi, büyük bir coşku ve heyecana ev sahipliği yaptı. Belediye tarafından düzenlenen Cumhuriyet konseri kapsamında başta Kemalpaşa olmak üzere çevre ilçelerden vatandaşlar Millet Bahçesi'ne akın etti.
Kemalpaşa Belediyesince açılan kurslara katılan kursiyerler için düzenlenen yarışmalar, halk oyunları gösterisi ve kortej yürüyüşünün ardından millet bahçesi içerisinde bulunan açık hava gösteri alanında başlayan program Rafet El Roman Konseri ile devam etti.
Türkiye Cumhuriyetinin banısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan ülkemizin gelişmesine katkıda bulunmak için çalışmalara devam edeceklerini belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95. sene-i devriyesini hep birlikte kutlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Uğurlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Kemalpaşa Belediyesi olarak ilçemize kazandırdığımız Türkiye'nin en büyük millet bahçesi olan Binali Yıldırım Millet Bahçemiz'de ülkemizin 95. kuruluş yıldönümünü hep birlikte siz kıymetli hemşerilerimizle kutluyoruz. Biz birileri gibi PKK paçavraları altında poz verip Cumhuriyetçiyim diye geçinenlerden değiliz. Biz hem gerçekten başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyet'e bağlı hem de gösterdiği yoldan ilerleyen bilinçli bir nesiliz. İşte görüyorsunuz bugün hep birlikte Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 95. yıldönümünü kutluyoruz. bu coşku ve heyecanı sizlerle bir arada yaşamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Kemalpaşa Belediyesi olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonrada Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği bu aziz vatanda milletimize layıkıyla hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu vesile ülkemizin birlik ve beraberliğinin daim olmasını diliyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" yapılan konuşmaların ardından İlçe Kaymakamı Kemal Kızılkaya ve Belediye Başkanı Arif Uğurlu tarafından sanatçı Rafet El Roman'a çiçek ve plaket takdimi yapıldı. Etkinlik geç saatlere kadar devam etti.