Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Kemalpaşa Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis toplantısı, Başkan Rıdvan Karakayalı idaresinde gerçekleşti. Meclis gündemine “İmar” tartışmaları damga vurdu. Meclis üyelerinden gelen, Kuzey İmar Planlarına yönelik emsal oranlarına ilişkin eleştirileri yanıtlayan Başkan Karakayalı, “Burasını aldık, burası açık, gidin ne yaparsanız yapın. Kimse kusura bakmasın. Ben imara açacağım bana bir şey yok, kendisi 10 liralık malı 100 liraya alacak.  İzmir Büyükşehir Belediyesi bakacak, biz bakacağız işimize gelene onay vereceğiz, işimize gelmeyen ‘hayır’ diyeceğiz” dedi. Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinden gelen, “Ulucak mahallesi planları, tapular somut olarak ortaya konulmamıştır. Merkez hala köy gibi, yandaşlarınızın imarını hemen geçirmeye çalışıyorsunuz. Bir otelde toplantı yaptınız. 1.2 vaat ettiniz, şu an getirdiğiniz emsal 0.8-1 emsal arasıdır. Siz müteahhitlerle, vatandaşların duygularıyla oynadınız” eleştirisine sert çıkan Başkan Rıdvan Karakayalı, “Arkadaşlar imar kolay bir şeu değil, itirazlar yapılıyor, itirazlar çok farklı. Yandaş kim? Çok çirkin bir şey! Yanlış bir şey söylüyorsunuz. Kim yandaş, kimin yandaşı, sözünüzü geri alın! Ne kadar ayıp bir şey, ‘yandaş’, meclise bak sen! Müdahale edin arkadaşınıza! Yandaş ne demek? Meclise geleni biz size getiriyoruz, inceliyorsunuz” dedi. 

“BİZ BASTIRDIK, BÜYÜKŞEHİR VERMEDİ”
İmar planlarının sadece Kemalpaşa Belediyesi komisyon ve meclislerinden geçmediğini, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis ve komisyonlarından da geçmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Karakayalı, “Biz verdiğimiz sözler için çabalıyoruz. Biz burada verdik ama İzmir Büyükşehir’e bağlı, biz bastırdık, büyükşehir vermedi” diye konuştu. CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Türkmen ise, “Arkadaşlar, Ulucaklı kazanıyor, herkes kazanıyor. Merkez ayrı, merkezde 2 buçuk emsal var. Yapmak isteyen yapıyor, kısıtlama yok ki” açıklamasında bulundu. 

“EN KISA SÜREDE ÇÖZÜLSÜN”
Başkan Karakayalı, belirlenen mahalle ve alanların imara en kısa sürede açılması için çalıştıklarını belirterek, “Ben halkıma verdiğim sözü en kısa zamanda yerine getireceğim. Kuzeyi imara açacağım. Ha, siz gelince, tabi gelebiliyorsanız daha iyisini yaparsınız. Ben kimin nerede yeri var, biliyorsam şuradan kalkmak nasip olmasın. Teknik arkadaşlar, lütfen bunu ne kısa sürede çözün. Benim yapacağım bir şey varsa ben yapayım, uzaması benim yararıma değil ki. Ben bir an evvel çözülmesini istiyorum. Cemal bir hafta Büyükşehir’de durdu. Yapabildiğimiz kadar yapıyoruz, en kısa sürede bunları aşmaya çalışıyoruz. Kemalpaşa sıkıştı. Sizler de gelin, heyet olun Büyükşehir’e gidin, ben de geleyim . Kim bana ne söyledi de ben ‘hayır’ dedim, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. 2 tane itiraz olsa 6 ay ileriye atıyor. Biz buradan geçip başka yerden dönmesin diye çalışıyoruz.  Kentsel dönüşümle ilgili de meclise sunum yapılsın” dedi. 

“ASFALT VE BİSİKLET YOLLARI YAPACAĞIZ”
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Çevreyolu asfaltlama çalışmalarına yönelik getirilen eleştirileri ise, “Çalışmalara başladık. Sütçüler yoluna kadar gideceğiz, sanayiye kadar kaldırımlar da sökülecek çok modern bir kaldırım ve bisiklet yolu yapacağız. Yol nazar köye kadar gidecek. İnsanlar bisiklet yoluna kavuşacaklar. Yapım süresi 90 gün ama ilk yarısını hemen yapacağız. Sağlı sollu banketler yapılacak, sonra asfaltlar dökülecek” açıklamasında bulundu. 

AK PARTİLİ YAŞAR, “BİZ ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPIYORUZ”
AK Parti Grup Başkanvekili Metin Yaşar, Cumhur İttifakı grubu olarak hem imara hem de ilçenin diğer sorunlarının çözümüne yönelik üstüne düşeni yaptığını ifade ederek “Seçim zamanında sözler verdiniz. Verdiğiniz sözler sık sık gündeme gelecek. İmar Kemalpaşa’nın ciddi bir sorunu. biz AK Parti olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Meclisin ilk gününden bu yana yaklaşık 247 önerge gelmiş, bunların 14 tanesi reddedilmiş, zaten 4’ü birbiriyle bağlantılı. Bu da bizim bu meclise ne kadar katkı sunduğumuzun göstergesi. Bu da muhalefet olarak bizim doğal bir hakkımız olsun diye düşünüyorum. Zaman zaman, bize yönelik eleştirilerde bulunarak, “planlar meclise gidiyor kabul edilmiyor, biz istediğimiz çalışmayıp yapamıyoruz’ diyorsunuz. Biz elimizden gelen desteği veriyoruz. Fosseptikle alakalı biz de çalışma yapılmasını isteriz. O konuda da elimizden geleni yapıyoruz, çözülecek” dedi. 

“KEMALPAŞA’YA İMARI BEN BAŞLATTIM”
Meclis üyelerinin konuşmalarının ardından açıklama yapan Başkan Rıdvan Karakayalı, “İmarı Kemalpaşa’da başlatan benim. Planlar Büyükşehir’de ilk önce reddedildi, biz kabul ettirdik. İmarı içinizde en fazla isteyen kişi benim. Bu yılın sonuna kadar bu işi çözeceğiz. Armutlu ve Örnekköy’de kanalizasyon çalışması var. Karayollarından sıkıntı çekiyoruz, enine kazı yaptıramıyorlar, kanun öyle, geçen hafta iki defa gittim, bu konuda siz de yardımcı olursanız seviniriz, kazıdan dolayı sıkıntı var” dedi.