2010 yılında Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın girişimleriyle başlatılan, imar planı süreci Kasım ayı itibariyle tamamlanarak önemli bir imar sorunu çözüme kavuşturuldu. İlçe sınırlarında mevcut yerleşim yerinin kuzey kısmında yer alan yaklaşık 80 hektar alanın, Küçük Sanayi Alanı karşısından başlayarak Belediye Hizmet Binası’na kadar olan kısmının imar planı sürecini 2010 yılında Başkan Rıdvan Karakayalı bizzat başlatmıştı. 2021 yılı Kasım ayı itibari ile ilgili alanın 1/1000 ölçekli imar uygulama süreci tamamlanarak arsa tapuları çıktı. 10 yıllık mücadelenin ardından çözülen imar sorununun müjdesini sosyal medya hesabından duyuran Başkan Karakayalı, vatandaşların belediye binasına gelerek tapularını alabileceklerini söyledi.

TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEK, İSTİHDAMA KATKIDA BULUNACAK
Karakayalı’nın ilk dönem başkanlığında başlayan, ikinci döneminde sonuçlanan ve Kuzey İmarı çalışma alanı, ilçe merkezinde yaşanan trafik problemine çözümüne büyük katkı sağlayacağı öngörülüyor. Projelendirme süreci tamamlanmasıyla yeni başlanacak olan inşaat alanları ile birlikte ilçede ciddi bir istihdam sağlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında yer alacak olan yeni çevreyolu 17 metre genişliğinde olacak.

İLÇE TARİHİNİN EN KAPSAMLI İMAR UYGULAMASI
Kuzey İmar çalışması ile yaklaşık 2 bin 500 adet daire ile bu dairelerin bulunduğu imar adaları içerisinde, modern kentleşme kriterlerine uygun otopark alanları ve geniş yeşil alanlar yer alacak. Ayrıca bölgede vatandaşların hizmetine açılacak olan yaklaşık 80 bin metrekare park alanı, yeni eğitim alanları, ibadet alanları, kültürel tesis ve belediye hizmet alanları ayrıldı. Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı’nın girişimleri ile hızlanan ilçe tarihinin en kapsamlı imar uygulaması süreci, projelendirme safhasında Başkan Karakayalı tarafından bizzat takip edilerek, en kısa sürede tamamlanacak.

“21.YÜZYILA YAKIŞIR BİR KEMALPAŞA”
Kemalpaşa’da 10 yıldır süregelen önemli bir imar sorununu çözüme kavuşturduklarını söyleyen Başkan Karakayalı, “2010 yılında, başkanlığımın ilk döneminde başlattığım imar planı 2021 yılı Kasım ayı itibariyle çözüme kavuştu. Kemalpaşalı vatandaşlarımız belediyemize gelerek tapularını alabilirler. Kuzey İmar sorunun çözülmesiyle ilçemiz modern bir kent görünümüne kavuşacak. Yine kısa süre önce duyurduğumuz üniversite ve metro müjdesinden sonra bir hayalimizin daha gerçekleşmesinin ve büyük bir sorunun daha çözüme kavuşmasının mutluluğunu yaşıyoruz. 2.Çevreyolu olarak bilinen yeni uygulama alanında geniş yeşil alanlar, yeni eğitim alanları ve ferah bir kent yaratılacak. İzmir’in parlayan yıldızı Kemalpaşa’mız 21.Yüzyıla yakışır bir ilçe olacak. Ayrıca bu alanın imara açılmasıyla ilçemizde ticaret hacmi genişleyecek, istihdamda artış olacak. Kemalpaşa’mıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.