Kemalpaşa Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen proje kapsamında, ilk olarak Kemalpaşa Merkez Pazaryerinde oluşturulan askında dayanışma köşesi vatandaşların büyük ilgisiyle karşılandı. Koronavirüs nedeniyle dayanışma çalışmalarını artıran Kemalpaşa Belediyesi, ilçede cuma günleri kurulan Kemalpaşa halk pazarı içerisinde dayanışma standı kurdu. Ekonomik olarak güçlük çeken vatandaşların haftalık sebze ve meyve ihtiyaçlarını karşılanması amaçlanan ‘dayanışma askısı’ projesine birçok ilçe sakini ve esnaf  katıldı. Pazaryeri içerisinde bulunan tezgahlardan alışveriş yapan vatandaşlar aldıkları ürünleri askıya koyarak projeye destek oldu. 

Merkez Pazar yerinde belediye hoparlörlerinden yapılan anonsla vatandaşlara duyurulan dayanışma askısı projesi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın yaptığı alışverişi dayanışma standına asmasıyla başladı. Tüm dünyada ve ülkemizde Covid 19’un yarattığı ekonomik sıkıntıların vatandaşlar üzerinde yarattığı sorunların bir nebze olsun hafifletip, haftalık gıda alışverişini yapabilmeleri adına başlatılan proje gün boyu devam etti.
Dayanışma askısı projesinin toplum içerisinde yardımlaşma ve paylaşma duygusunu  ortaya çıkardığını söyleyen Başkan Karakayalı "Mümkün olduğunca vatandaşlarımızın bu projeye katılmasını istiyorum, en kısa zamanda diğer pazaryerlerimizde de bu uygulamayı faaliyete geçireceğiz" dedi.