Kemalpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kış aylarında da sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmaları yürütmeye devam ediyor. Ekipler bu kapsamda kar yağışının gerçekleştiği yüksek kesimlere mama bırakıyor.

BESLENME NOKTALARINA MAMA BIRAKILDI
Kemalpaşa Belediyesi, sokak hayvanlarının dört mevsim yanında olmaya devam ediyor. Yaz aylarında olduğu gibi zorlu kış aylarında da sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmalarını sürdüren ekipler, hafta başından itibaren yüksek kesimlerde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı dolayısıyla yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için çalışmalarını sıklaştırdı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçenin Nif, Spil ve Mahmut Dağı gibi yüksek kesimlerinde beslenme noktalarına kilolarca mama bıraktı.

“MAMA BİR LÜKS DEĞİL İHTİYAÇTIR”
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, sokak hayvanlarının beslenmesi ve sağlığı için sürekli mücadele verdiklerini belirterek, “Hafta başından itibaren ilçemizin yüksek kesimlerinde besleme çalışmalarımıza devam ettik. Ekiplerimiz, soğuk hava şartlarında yaşamları daha da zorlaşan sokak ve yaban hayvanları için gereken tedbirleri alıyor. Dondurucu soğukların yaşandığı bugünlerde can dostlarımızın aç ve susuz kalmamaları için hepimize büyük görevler düşüyor. Bildiğiniz üzere döviz kurlarındaki yükseliş nedeniyle de mama fiyatlarında yüzde 50’lere varan zam yapıldı. Mama fiyatlarından alınan yüzde 18 KDV vergisinin kaldırılması gerekiyor. Mama bir lüks değil, yaşamsal bir ihtiyaçtır. Kemalpaşa Belediyesi olarak dostlarımızın ihtiyaçlarını kış boyunca karşılamaya devam edeceğiz” dedi.