Karabağlar Belediyesi'nin haftalar öncesinden davet yaptığı Kavacık Üzüm Festivali'ne, beklendiği gibi ilgi yoğun oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren köy sokaklarını dolduran vatandaşlar, üzüm, hayvan ve insan motifleriyle süslenen bembeyaz duvarlar önünde fotoğraf çektirdiler, yörede yetişen doğal ürünlerden satın alma olanağı buldular.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da, eşi Fügen Selvitopu'yla birlikte stantları tek tek ziyaret etti ve üreticilere “hayırlı işler” dileklerini iletti. Başkan Selvitopu ve eşi,  üreticilerle, ziyaretçilerle, çocuklarla ayrı ayrı hatıra fotoğrafı da çektirdi. Başkan Selvitopu ayrıca, bez torba üzerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve üzüm motif baskısı da yaptı.
Kavacık coğrafyasında yetiştirilen bu üzüm türünün tadının çok özel olduğunu ve bunu dünyaya tanıtmaya kararlı olduklarına dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Festivalimizi 6 yıldır aralıksız düzenliyoruz. Her yıl daha fazla katılım olması bizleri çok mutlu ediyor. Kavacık köylülerimiz de festivali sahiplendiler. Tarımın öneminin bilincindeyiz. Bu anlayışla değerlerimize sahip çıkmaya ve onları geleceğe taşımaya kararlıyız” dedi.
İlk gün etkinliklerini muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti ilçe temsilcileri, belediye meclis üyeleri de izledi. 

“KAVACIK KAZANSIN!..”
Bando ve halk oyunları gösterileri, Karabağlar Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konseri, fotoğraf sergisi, çocuklara ve yetişkinlere yönelik atölyelerle renklenen festivalin ilk gününde, “Yöresel Lezzetler Yarışması ve Ödül Töreni” de gerçekleştirildi.
Karabağlar Belediyesi, İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği (İZPAD) ve İzmir Lezzet Dergisi işbirliğiyle düzenlenen yarışma, Kavacık Kadın Kooperatifi önünde yapıldı. Kıyasıya rekabete sahne olan yarışmanın katılımcıları, festivalin yörenin kalkınmasındaki önemini vurgulayarak, “Kavacık kazansın” dediler.
“Gün Balı”, “Gazete Tatlısı” gibi çok sayıda yerel lezzetin değerlendirildiği yarışmada “kabak ucu” yemeğiyle Cahide Çınar birinci, “ekmek içi böreğiyle” Nahide Dündar ikinci ve höşmerim tatlısıyla Nurten Özkan üçüncü oldu. Çınar’a ödülünü Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu verdi.

BÜYÜK YANGIN UNUTULMADI
Festivalde, geçen ay Karabağlar sınırlarında başlayan ve binlerce hektarlık alanı küle çeviren büyük orman yangını da unutulmadı. Bu nedenle etkinlik “Yarınlarımız Umutla Yeşerecek” sloganıyla düzenlendi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bundan sonra yapılacak ağaçlandırma çalışmalarına destek vereceklerini bir kez daha vurguladı.

PAZAR PROGRAMI DA DOLU DOLU
Kavacık Üzüm Festivali pazar günü de konuklarını dolu bir programla ağırlayacak. Stantlar gün boyu açık olacak. Ayrıca saat 13.00'teki halk oyunları gösterisinin ardından saat 13.15'te protokol konuşmaları yapılacak. Daha sonra Kavacık Üzüm Yarışması Ödül Töreni ve TRT İzmir Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı Tuğba Ger konseri olacak. Çocuklara ve yetişkinlere yönelik atölyeler de gün boyu ziyaret edilebilecek.