Şemikler’e yeni bir park kazandırmaktan ve Ali Çelenay’ın adını yaşatmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Tugay “Geçtiğimiz aylarda buradan geçerken, alanın molozlarla dolu halini görünce bu parkı yapmayı kararlaştırdık. Öncelikli işlerimiz arasında saydık. Kentsel Tasarım Müdürlüğümüz parkı projelendirdi. Park ve Bahçeler, Ulaştırma ve Fen İşleri Müdürlüklerimiz de yapımını gerçekleştirdi. Belediye olarak tamamen kendi imkanlarımızla yaptığımız bir park oldu. Şu anda çocukların neşe dolu seslerini duyuyoruz. İnsanların aileleriyle keyifle oturduklarını görüyoruz. Bu gurur verici bir tablo. Elbette ki görevimiz bu. Karşıyaka’nın dört bir yanında bunun gibi daha pek çok park açacağız. Ali Rıza Bodur Eğitim Merkezi ile Ali Çelenay Parkı’nın yan yana gelmesi çok güzel bir tesadüf oldu. Ali Rıza Bodur bizim partili olarak çok sevdiğimiz bir büyüğümüzdür, geçenlerde bir rahatsızlığı dolayısıyla kendisini ziyaret edip geçmiş olsun demiştim. Rahmetli Ali Çelenay muhtarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Bu topraklarda onlar gibi yüzlerce, binlerce insanın alın teri, sevgisi, emeği var. Onların adlarını ölümsüzleştirmek bizim için mutluluk ve onur vesilesidir. Bu parkın mahallemize iyilikler, güzellikler katmasını dilerim. Şemikler halkının parkımıza sahip çıkacağına da inanıyorum” dedi. 

ANLAMLI TEŞEKKÜR 
Ali Çelenay’ın oğlu Ahmet Çelenay da konuşmasında şunları kaydetti: “Bu parka babamın adını verilmesi sağlayan Belediye Başkanımıza, meclis üyelerime ve baba dostu muhtara saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Babam dürüst bir adam, iyiliksever bir insandı. Küçük bir muhtarlık masası, ucunda da tahtadan yapılmış bir kumbarası vardı. İşlem yaptıranlar para vermek istedikleri zaman o kumbarayı gösterirdi; insanlar da gönüllerlerinden ne kopuyorsa içine atarlardı. Kumbara dolduğu zaman Şemikler Kültür Kalkınma Derneği, Şemikler Spor Kulübü, Yalı Spor Kulübü gibi kim varsa çağırır kumbarayı açar, kaç para çıkarsa onlara verirdi. Muhtarlıktan elde ettiği 5 kuruşu bizim boğazımızdan geçirmedi. İyi bir partili, iyi bir Karşıyakalı idi. Bize de bunları o aşıladı. Ben 49 yıl önce Karşıyaka Gençlik Kollarında ikinci başkanlık yaptım. Sayın Ecevit’in talimatıyla kurulan Sosyal Demokrat İşçi Örgütünde ikinci başkanlık yaptım. 5 yıl süreyle Karşıyaka takımının teknik direktörlüğünü yaptım. Hepsi de babamın sayesinde oldu. Bu parkın hemen yanındaki bina da benim kardeş çocuğum Ali Rıza Bodur’un adını taşıyor. Onlar birbirlerini çok severlerdi. Bundan sonra da inşallah bu birliktelik devam edecek. Allah Ali Rıza Bodur’a da uzun ömürler versin. Tüm emeği geçenlere ve burada olanlara tekrar teşekkür ediyorum.”

“ÖZLEMLE ANIYORUZ”
Şemikler Mahalle Muhtarı Mehmet Kasap da “Ali Çelenay ağabeyim, Şemikler’e yıllarca muhtar olarak hizmet etmiş çok değerli bir insandı. 2 Ekim 1962 yılında; kendisi bakkallık yapıyordu, ben de terzilik yapmak için yanında bir dükkan tuttum. Hemen yanına gittim, beni çok sıcak karşıladı. Yıllarca baba oğul gibiydik. 68 yılında, mahalle idareler seçimine bir ay kala aday olmaya karar verdi, bana da ‘Yanımda yer alır mısın’ dedi. Seve seve kabul ettim. 89 yılında biraz rahatsızlanınca bana omuz verdi ve bugünlere geldik. Kendisini bir kez daha rahmet ve özlemle anıyoruz. Parkımıza Ali Çelenay adının verilmesinden dolayı Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a ve Meclis Üyelerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

PARKTA NELER VAR? 
Karşıyaka Belediyesi tarafından Şemikler Mahallesi 6215 Sokak’ta hizmete açılan Ali Çelenay Parkı; 1640 metrekare alan üzerine kuruldu. Kurakçıl bitkilerin yanı sıra erguvan, sığlu, ılgın, gül, ibrişim ve akasya ağaçları dikildi. Yağmur bahçesi oluşturuldu. 150 metrelik yürüyüş yolu, pergoleli oturma alanları, 4-12 yaş arası oyun grubu, kedi evi ve bisiklet otoparkı yapıldı.