H. Oğuz Erbatu’nun yönettiği panelde; Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aylin Göztaş, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İzmir Şubesi Geçmiş Dönem Başkanı Tülin Kesiktaş Eraslan ve Avukat Funda Karaltı konuşmacı olarak yer aldı. KAR-İŞKAD Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Geneş tarafından da bir atölye çalışması yapıldı. 

ÖFKE KONTROLÜ ŞART 
Günümüzde şiddet olaylarının giderek artış gösterdiğine ve cinayete varan felaketler yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, bu gidişatı durdurmanın en önemli yolunun ‘öfke kontrolü’ olduğunu vurguladı. Bu doğrultuda öfke, suçluluk, utanç ve depresyona götüren düşünce kalıplarından kurtulma yolları ve çatışmasız iletişim yöntemleri katılımcılarla paylaşıldı. 

TOPLUMSAL MÜCADELE
Karşıyaka Belediyesi adına tüm panelistlere ve katılımcılara teşekkür eden H. Oğuz Erbatu “Ne yazık ki günümüzde hayatın her alanında şiddet olaylarıyla karşılaşabiliyoruz. Ebeveynin çocuğuna, öğretmenin öğrencisine, amirin memura, kocanın eşine uyguladığı şiddete ve daha nicelerine ‘dur’ dememiz gerekiyor. Bu anlayışla, şiddetle toplumsal mücadeleye katkı koymak adına düzenlediğimiz panele katılan ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.