Apartman ve iş yerlerindeki asansörlere yönelik risk oranını azaltmak, can ve mal güvenliğini sağlamak için çalışmalarına hız veren Karşıyaka Belediyesi, son bir yılda toplam 4 bin 537 asansörü denetimden geçirdi. Güvensiz olduğu belirlenen asansörlerin yasal mevzuata uygun hale getirilmesi için, bina sorumlularına gerekli uyarılar yapıldı.

GÜVENLİK ARTIŞI
Yapılan çalışmalar sonucu takip denetimlerinde; Karşıyaka genelinde güvenlik riski oluşturmayan ‘mavi’, ‘yeşil’ ve ‘sarı’ etiketli asansör sayısı toplam 4 bin 180’e ulaştı. 357 asansöre de güvensiz olduğu gerekçesiyle ‘kırmızı etiket’ verildi ve ilgili yönetmelik gereği işlem yapıldı. Geçen yıllara göre güvenlik oranı artarken, ilçe genelindeki tüm asansörlerin güvenli hale gelmesini sağlamak amacıyla denetim, takip ve bilgilendirme çalışmalarının yoğun şekilde süreceği belirtildi.



ÇALIŞMALAR SÜRECEK
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Apartman sakinlerinin güvenliğini sağlamak adına sorumluluğunu yerine getiren yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Denetimleri yapan firmamız da çok büyük bir sorumluluk taşıyor ve bunun gereğini yerine getiriyor. Halkımızın güvenliğini sağlamak ve tüm asansörleri güvenli hale getirmek için işbirliğimizi sürdüreceğiz” dedi.