Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya; İzmir Barosu Başkanlığı, Karşıyaka Belediyesi Meclis İnsan Hakları Komisyonu, Karşıyaka Kent Konseyi, Karşıyaka Kent Konseyi Kadın Meclisi, Karşıyaka Kent Konseyi Engelli Meclisi, Türkiye Yardım Sevenler Karşıyaka Şubesi, Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği, Roman Toplumu Gençlik Eğitim ve Kalkınma Derneği, Karşıyaka Sağırlar Derneği, İzmir Kadın Dayanışma Derneği temsilcileri katıldı. 

HAK ARAMA MERKEZİ 
Toplantıda, ‘İnsan Hakları Kenti’ vizyonuna uygun çalışmaların birlikte planlanması, iş birliklerinin geliştirilmesi ve ortak etkinlikler düzenlenmesi konusunda karar birliğine varıldı. Ayrıca, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Barosu arasında önümüzdeki günlerde ‘Hak Arama Merkezi’ kurulmasına ilişkin protokol imzalanacağı da duyuruldu. Bu merkez aracılığıyla iki kurum tarafından toplumda insan hakları bilincini güçlendirmeye yönelik çalışmalar yapılacağı ve adli yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara destek verileceği belirtildi. 

ORTAK MÜCADELE MESAJI
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Karşıyakamızı ‘İnsan Hakları Kenti’ haline getirme hedefi doğrultusunda kurduğumuz İnsan Hakları Birimi, kentliyle bağlantısı olan, temsiliyet sağlamasının önemli olduğunu düşündüğümüz kurumlar, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve akademisyenler ile birlikte önemli çalışmalara imza atacak. Nasıl bir yol izleyeceğimize, neler yapacağımıza birlikte karar vereceğiz. Bu amaçla çalıştay ve sempozyum gibi organizasyonlar gerçekleştirebiliriz. Hak Arama Merkezi bu yolda çok önemli bir adım olacak. İzmir Barosu’nun önerisi ve iş birliği ile kuracağımız merkezde, hak arayışında olan ancak sahipsiz kalan, mağduriyet yaşayan insanlara destek verecek, yol göstereceğiz. Kuracağımız iş birlikleri ile örnek çalışmalar gerçekleştireceğimize ve adım adım hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.