Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Karşıyaka Belediyesi Eylül ayı olağan ikinci birleşimi Başkan Cemil Tugay idaresinde gerçekleşti. Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Tugay, “İşsizliğin, yoksulluğun hatta aramızda olduğu bu günlerde her birimizin çevresindeki her türlü yokluğa duyarlı olması insanlık görevi düşünüyorum. Bunu belediye olarak biz de organize edebiliriz. Hiçbir vatandaşımızı sıkıntıya düşürmeyerek çalışalım” diye konuştu. 

ŞİMDİYE KADAR 6 VAKAMIZ VAR
Karşıyaka Belediyesi’ndeki rastlanan koronavirüs vakalarını açıklayan Başkan Tugay, “Bugün altıncı vaka sayısı belirlendi. Yol yapım ekibinden bir şoföre belediye arkadaşımızın testi pozitif çıktı. Ağır bir vaka görülmedi. Karantinaya alındı. Bu belediyenin çalışmalarını mecburen etkiliyor. Vatandaşlarımızın belediyelerden beklentileri konusunda biraz törele edip, çevre konusunda duyarlı olmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu. . 

TOKİ ARAZİSİ İÇİN KAMULAŞTIRMA KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ
Karşıyaka Belediyesi TOKİ tarafından 60 milyon TL’ye satılan Mavişehir’deki açık spor alanıyla ilgili kamu hamlesi yaptı. Konuyla ilgili açıklamada bulanan Başkan Tugay, “TOKİ tarafından salına alanı kamulaştırma kararı alıyoruz. Kamulaştırma programına alıyoruz. Bundan sonraki süreçte, bedel tespiti hukuki süreçle devam ediyoruz. Bu alan kamuda kalmasını istiyoruz. Orada doğal yaşamın korunması açısından önemli bir alan. Büyükşehir Belediyemiz ile istişare ettim. Onların da aynı yönde olurları var. Önümüzdeki günlerde bu süreci başlatacağız. İmar, hukuk ve çevre sağlık komisyonuna gönderelim” diye konuştu. 

BELEDİYE İŞ KUR ÜZERİNDEN PERSONEL ALINACAK
Meclis’te sahada çalışacak İŞKUR üzerinden personel alınacağı kararı alındı. Tugay, “Önerge sonradan ilave etmek zorunda kaldık. Sahada çalışan işçilerin hastalık, emeklilik gibi kayıpları personel  azalması var. Bu azalmayı telafi etmek için geçici işçi almak istiyoruz. Yerel yönetimlerin belediyelere verdiği haktır. Meclis üyeleri kabul ederse, İŞKUR üzerinden işçi alacağız. Sahada çalışacak personele ihtiyacımız var. Bazıları vasıflı bazıları vasıfsız olarak. Bunu İŞKUR ile görüşeceğiz” dedi.

Önerge Meclis’ten oy birliğiyle geçecek.

YEŞİL ALANI NEDEN KENT A.Ş’YE TAHSİS ETTİNİZ? 
AK Partili Adem Öztürk, “Mavişehir’de yeşil bir alının KENT A.Ş’ye tahsis edilmesi ile ilgili konuşacağım. Kent A.Ş kurtarma operasyonu diyorsunuz, nasıl bir operasyon? Bir yeşil alanı ticari alanı olarak kullanılması ile operasyon mu yapıyorsunuz. Kararı kafalarda soru işareti koyuyor. Kamu alanı Kent A.Ş’ye açık alan olarak tahsis ediyoruz. Bu şekilde operasyonlar yaparak KENT A.Ş’yi kurmak istiyor olabilirsiniz ama vatandaşlarımız yeşil alan mı ister yoksa açık otopark olarak mı tahsis edilmesini ister” dedi. 

HER ŞEY HUKUKA UYGUN BİR ŞEKİLDE YAPILIYOR
Öztürk’e cevap veren Tugay, “Bu tartışmaya başlatmayacaktınız. Mavişehir ile Ege Park arasında belediye eliyle olmayan bir değişim oldu. Bu bir örnektir. Bu algı çalışmasından vazgeçelim. KENT A.Ş dediğiniz şirketim yüzde 96’sı Karşıyaka Belediyesi’nin, yüzde 4’ü Büyükşehir ve bir ilçe belediyesine ait. KENT A.Ş maddi sıkıntılar yaşandı. Bu sıkıntıları gidermek için çalışmalar yapıyoruz. Bu önem çok sıkıntılı olduğu halde gürültüsüz patırtısız geçmiş dönem. Her şey hukuka uygun bir şekilde yapıldığına eminiz. İçerisinde bir miktar alanın inşaat hakkı yasal bir hak. Hemen bitişiğinde Semra Aksu atletizm pisti proje üzerinde çalışıyoruz. Mavişehir’nin doğu tarafındaki yere bir yeşil alan çalışması yapılacak. Bir diğer konu ise belediyelerin çoğunda olağan olan bu tür parklara küçük bir büfeler kurulacak. Çarşı kurulmayacak yani” diye konuştu.