Karşıyaka Belediyesi ve iştiraki Kent A.Ş ile Yaşar Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen festivalde kokoreç, midye, boyoz gibi kenti simgeleyen yiyecekleri en iyi şekilde temsil eden aktörler buluşacak.

Boşnak, Lübnan ve Halep mutfaklarından da örnekler sunulacak. Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri de yenilikçi yiyecek tasarımlarını sergileyecek.

DOLU DOLU PROGRAM
Üç gün boyunca devam edecek olan festivalde çeşitli etkinlikler, atölye çalışmaları, ödüllü bilgi yarışması gerçekleştirilecek. Sabah 11.00’dan akşam 22.00’a kadar ziyarete açık olan festivale gün boyu müzik ve konserler eşlik edecek. Katılımcılar eşsiz lezzetleri deneyimleme fırsatı yakalarken, kaliteli müziğin de keyfini çıkaracak. Bu kapsamda, sevilen sanatçı Feridun Düzağaç 1 Ekim Cuma günü saat 20.30’da festival alanında muhteşem bir müzik ziyafeti sunacak.

ÖZEL SÖYLEŞİLER
Festival programı boyunca çeşitli söyleşiler de düzenlenecek. Gastronominin duayen isimlerinden yiyecek, içecek danışmanı Osman Serim; Gastronom Tangör Tan, yemek tarihçisi Nejat Yentürk, ve ünlü blogger Görkem Harmanda; Ege Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Serdar Çelenk ve Öğretim Üyesi Seda Genç’in katılacağı söyleşiler festivale ayrı bir hava katacak.

Festivalde serpme börek açma atölyesi de yer alacak; mesleğin ustaları börek açmanın tekniğini ve tarifini gösterecek. Denemek isteyen gönüllü vatandaşlar atölyenin ardından düzenlenen yarışmaya katılabilecek.