İzmir'in merkez ilçesi Konak ile Kütahya'nın kirazı ve kekiği ile ünlü şirin ilçesi Şaphane arasındaki kardeşlik bağı güçlenerek sürüyor. İki belediye arasında ilki 2015 yılında kurulan 'Kardeşlik, Dayanışma ve Bereket Sofrası’nın üçüncüsü bu Ramazanda kuruldu. Konak Belediyesi'nin katkılarıyla Şaphane'de düzenlenen iftar yemeği iki ilçe sakinleri arasındaki gönül bağlarını güçlendirdi. Şaphane ilçe meydanında kurulan yüzlerce kişilik iftar sofrasına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile evsahibi Belediye Başkanı Rasim Daşhan’ın yanı sıra İlçe Kaymakamı Furkan Başar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Makbul Sarı, Demirci Belediye Başkanı Turan Sümer ile CHP, Adalet ve Kalkınma Parti (AKP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ilçe başkanları, İlçe Müftüsü Metin Çelebi, belediye meclis üyeleri ve yaklaşık 2 bin 500 Şaphaneli oturdu. İftar öncesi Pekdaş ve Daşhan yemeklerin pişirildiği kazanların başına geçerek ilk servisi birlikte yaptı.

BİNLER AYNI SOFRADA BULUŞTU
İftar öncesi Şaphane Belediye Başkanı Daşhan ile konuk Başkan Sema Pekdaş masaları tek tek gezerek vatandaşları selamladı. Okunan ezanın ardından tüm davetliler oruç açtı. Yemek sonrası kürsüye ilk olarak evsahibi Belediye Başkanı Rasim Daşhan çıktı. Daşhan yaptığı konuşmada üç yıldır dayanışma içinde oldukları, ilçelerine maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Başkan Pekdaş’a teşekkür etti. Şaphanelilere “Hemşehrilerim” diye seslenen Başkan Pekdaş da üç yılda Şaphane ile Konak arasında kardeşlik hukuku doğduğunu söyledi. Pekdaş, “Biz Şaphane’yi ve şaphanelileri çok sevdik. Kardeşlik hukukumuzun hep gelişmesini istiyoruz. Çünkü Anadolu toprakları hep dayanışmayı, birlikte olmayı, sayıyı ve sevgiyi beslemiş ve büyütmüştür. Bu gelenekleri gelecek kuşaklara aktarmak; bir arada barış içinde, huzur içinde yaşamayı gelecek kuşaklara aktarmak zorunluluğumuz var. Bu nedenle de kardeşliğimiz değerli, Ramazan’da birlik olmak değerli, sofralarımızı paylaşarak zenginliğimizi çoğaltalım. Ülkemizin de zenginliği çoğalsın” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Daşhan kendilerini yalnız bırakmayan Pekdaş’a günün anısına çini vazo hediye etti. Gecede Şaphene’ye yatırım yapan başarılı işadamlarına da plaket verildi.

DUALARLA ORUÇLAR AÇILDI
Hazırlıklarına sabahın erken saatlerinde başlanan iftar yemeği için tüm ilçe halkı adeta seferber oldu. Konuklara et kavurma, bulgur pilavı, mercimek çorbası, keşkek, salata ve tulumba tatlısından oluşan iftar menüsü sunuldu. Okunan ezanla birlikte oruç açıldı ardından ilçe müftüsü Metin Çelebi’nin bereket duasına eşlik edildi. Konak Belediyesi ile Şaphane Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği iftar yemeği sonrasında çocuklara çeşitli hediyeler dağıtılırken Ramazan eğlencelerinin olmazsa olmazlarından Aşuk ile Maşuk, Hacivat-Karagöz gösterileri sahnelendi. Şaphaneli çocuklar Ramazan ayının huzurlu ortamında eğlenceli bir akşam geçirmenin tadını çıkardı.