GÜNDEME BAKIŞ - Kemalpaşa Belediyesi mart ayı olağan meclis toplantısı Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısına Aşağı Kızılca Mahallesi mevkiide bulunan ve 25 yıl önce Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü lehine tahsis edilen taşınmazın, tahsisinin kaldırılıp arazinin Belediye’nin bünyesine geri alınması konusu damgasını vurdu. Meclis’te tansiyonun yükselmesine sebep olan gündem maddesinin gündemde kalması ve hemen karara bağlanması konusunda CHP’li meclis üyeleri ile AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri arasında gerginlik çıktı.

ÇALIŞMA YAPILIYOR! 
Arazinin tahsisiyle ilgili söz alan AK Parti Metin Yaşar önergenin hemen karara bağlanmamasının gerektiğini dile getirerek, “İlgili bakanlıktan soruşturduğumuzda da buranın üzerinde çalışma yaptıklarını söylediler. Biz resmi olarak ne yapacağımızı soralım. Buna göre yol haritası çizelim. Konuyu bir ay daha gündemde bırakalım” diye konuştu.

HİÇBİR ŞEY YAPILMAMIŞ!
CHP’li meclis üyesi Mehmet Türkmen, konunun bir an evvel karara bağlanıp en kısa sürede arazi üzerinde planlanan projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Aşağı Kızılca’daki yer belediyemizin yeri. 25 yıl önce muhtar tahsisi etmiş. Ancak hiçbir şey yapılamamış. Daha önceki dönemde bu tahsisin kaldırılmasıyla ilgili Arif Başkan bakanlığa müracaat yapmıştı. Tahsisin kaldırılmasıyla ilgili yetki bizde. Taşınmazın en azından iki yıl boş bırakılması ya da hiç kullanılmaması durumunda tahsis geri alınabiliyor. Bu parti meselesi değil. Bahsi geçen yer belediyemizin kendi yeri. Biz bu tahsisi kaldıralım. Bekletmeye gerek yok” diye konuştu.

25 YILDIR DEVLET BİR ŞEY YAPMIYORSA BİZ YAPALIM!
İlgili önergenin bir an önce karara bağlanmasının Kemalpaşa halkının faydasına olacağının altını çizen Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvanr Karakayalı, “25 yıldır kullanılmayan bir arazi orası. Devlet hepimizin devleti, topraklar hepimizin toprağı. Bizler Kemalpaşa’mızın iyiliği, güzelliği için çalışıyoruz. 25 yıldır devlet hiçbir şey yapmıyorsa burası belediyemize gelsin. Biz orada farklı projeler yapmak istiyoruz. Benim 20 tane takımım var. İdman yapılması için sporcularımıza saha veremiyoruz. Biz oraya spor kompleksi yapabiliriz. Sizden ricam bu işi eğlendirmeyin. Vicdanınız varsa kabul edin. Bizim kaybedecek zamanımız yok. Büyükşehir benden proje istiyor. Bunu alalım ve orada ne yapacağımıza ortak akılla karar verelim. Kemalpaşa, sanayi tarım bölgesi. Kirazımızın yüzde 40’ını ihraç ediyoruz. Büyükşehir ile ortaklaşa yapacağımız büyük bir meyve işleme ve kurutma projemiz var. O araziye yapmayı planlıyoruz. Bu proje hayata geçirilirse üreticimize büyük katkısı olur. Buraya büyük hizmetler gelecek, engellemeyin arkadaşlar lütfen”

KARAKAYALI SERT KONUŞTU: “MECLİS ÜYELERİNİ KEMALPAŞA HALKINA ŞİKAYET EDİYORUM!”
Karakayalı, “Ben sizi yok saymıyorum. Sizi neden yok sayayım! 25 yıldır bir çivi bile çakılmamış olan bu arazi zaten belediyemize ait ve bizim olan araziyi bünyemize katmak istiyoruz. Ben Kemalpaşa için iyi ve güzel şeyler yapmak istiyorum. Amacımız hep birlikte güzel ve faydalı projelere imza atmak” şeklinde yanıtladı. AK Partili ve MHP’li Önergenin Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne sunulup cevap beklenmesi, bu nedenle önerge için iki ay kadar süre verilmesi gerektiğini söylemesi ve süre talep etmesi üzerine Karakayalı, “Biz bir yıldan beri cevap bekliyoruz ama cevap gelmiyor. Eğer böyle bir şey yaparsanız Kemalpaşa halkı sizi asla affetmez. Kemalpaşa’nın hakkı olan ve üzerine tesis yapılacak bir arazi projesinin sürüncemeye bırakılması hiç hoş değil. Ben buradan Meclis üyeleri Kemalpaşa halkına şikâyet ediyorum” diye konuştu.

İlgili madde önümüzdeki ay meclis toplantısında yeniden gündeme gelecek.