Karaburun Belediyesi, 5-7 Aralık 2019 tarihlerinde Gaziemir Fuar İzmir’de düzenlenecek 13’üncü Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılacak. İlçenin turizm ve tarih alanındaki değerleriyle, projelerinin tanıtılacağı stant, Fuar İzmir A holünde ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Karaburun’a özgü çeşitli ürünlerin ziyaretçilerle buluşacağı fuarın, ilçenin turizm potansiyelinin tanıtılması için önemli bir fırsat sunduğunu belirten Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “İlçemizin doğal dokusunu bozmadan turizm faaliyetlerinin yapılabileceğini göstermek istiyoruz. Doğal, kültürel ve tarihi pek çok güzelliği barındıran Karaburun’un uluslararası platformda da tanıtılması için bu tür fuarlarda yer almak istiyoruz. Nergisin, zeytinin, mandalinanın memleketi Karaburun’umuzun eşsiz güzelliklerini ziyaretçilere sunmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi. 

 “KARABURUN BETONA BOĞULMAYACAK”
Karaburun’un önemli bir tarih ve kültür kenti olduğunu vurgulayan Başkan Erdoğan,  Homeros’un ünlü eseri Oddysea’da “Rüzgârlı Mimas” olarak geçen Mimas Dağı’nın bugün ilçede Bozdağ diye adlandırılan dağ olduğunu hatırlattı. 

İlçenin ilk kadın belediye başkan adayı olmasının kendisine ayrı bir sorumluluk yüklediğini kaydeden Erdoğan, özellikle kırsal kesimdeki kadınların gelirini artırıcı projelere daha fazla önem verdiklerini söyledi.  

Karaburun’da turizm sektörünün gelişimi için çok özgün bir projeler uygulayacaklarına dikkat çeken İlkay Girgin Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı: 
“İlçemizi elbette kalkındıracağız, elbette halkımızın ekmeğini büyüteceğiz. Ancak bunu yaparken gözümüz gibi korumamız gereken endemik bitki örtümüze, tertemiz doğamıza, denizimize zarar vermeyeceğiz. Beton denizinde boğulmuş bir Karaburun istemiyoruz. Biz Türkiye’de çok az ilçede bulunan güzelliklere ve avantajlara sahibiz. Bu güzellikleri önce koruyacak, sonra katma değere çevireceğiz. Doğal dokumuzu bozarsak, Karaburun’un özgünlüğünü kaybetmiş oluruz.”