Karaburun Belediyesi’nin organizasyonunda ilçe merkezi, Mordoğan ve ilçeye bağlı köylerden toplanan yardımlar; belediye ekipleri tarafından düzenlendikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir Fuar alanında oluşturduğu toplama merkezine sevk ediliyor. 

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, yardımların toplanma aşamasında duygusal anlar yaşadıklarını belirterek, ilçe halkının adeta seferberlik bilinci ile içerisinde hasadını, aşını, ekmeğini depremzede yurttaşlarla bölüştüğünü söyledi. 

GELİRLERİ VE İMKANLARI NİSPETİNDE
Karaburun Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’na katılan kursiyerlerin, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere ev makarnası ürettiğini, belediye bünyesinde faaliyet gösteren Keçi Peyniri Mandırası’ndan bir tona yakın peynirin deprem bölgesine gönderildiği bilgisini veren Erdoğan, vatandaşlarımız gelirleri ve imkânları nispetinde herkesi duygulandıran bir dayanışma örneği sergilediklerini söyledi. 


Karaburun’dan deprem bölgesine ulaştırılmak üzere toplanan yardımlar hakkında bilgi veren İlkay Girgin Erdoğan, şöyle devam etti: 
“Küçükbahçe köylülerimiz 2 ton mandalinayı, Kösedere köylülerimiz çadır kentlerde konaklayan vatandaşların en çok ihtiyaç duydukları akacak odunları ulaştırarak desteklerini esirgemediler.

Vatandaşlarımız ise battaniye, kolonya, dezenfektan, maske, çay, şeker, bebek bezi ve kışlık çocuk kıyafetlerini bizlere ilettiler.


Yaptığı ekmeği bile bölüşen, yollayan insanlarımız oldu. Bu zor günlerde Karaburun halkı, afetin yaşandığı ilk günden itibaren depremzedelerin yardımına koştu. Tüm yurttaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bize emanet ettikleri yardımlarını en hızlı ve disiplinli şekilde İzmir’e ulaştırıyoruz.”