Karabağlar Belediyesi tarafından kurulan Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı’nın üye sayısı 5 bine yaklaştı.

Yaşamının bir bölümünü Karabağlar’da geçiren edebiyatımızın usta kalemlerinden Reşat Nuri Güntekin’in adı, Karabağlar Belediyesi tarafından Çalıkuşu Mahallesi’nde yaşatılıyor.  Güntekin’in “Dudaktan Kalbe” romanının bir bölümüne de kaleme aldığı Kilimtepe Parkı içindeki tarihi taş binanın dokusu korundu. Karabağlar Belediyesi binayı Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı olarak hizmete açtı. Kitaplığa üye olan çocukların sayısı da 5 bine yaklaştı. Her hafta “Masal Çarşambaları” adıyla kitap okuma etkinliklerinin düzenlendiği merkezde, çocuklar sevginin ve emeğin değerini öğreniyor. Ayrıca onların kişisel gelişimlerine yönelik farklı etkinlikler yapılıyor.

ZENGİN ARŞİV

Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı’nda masal, Türk ve dünya klasiklerinden seçme eserler, çocuk edebiyatı, psikoloji, eğitim kitaplarının da yer aldığı zengin bir arşiv bulunuyor.

Üye olan çocuklar, beğendikleri kitapları 10 gün içerisinde teslim etmek koşuluyla ödünç alabiliyor.  Dileyen çocuklar da eserleri kitaplığın sessiz ortamında okuma şansı elde ediyor.

Çocuk kitaplığına üye olmak isteyenler, öğrenci belgesi, 2 fotoğraf ve 1 nüfus fotokopisiyle başvuru yapabiliyor.  Kitaplık haftanın 5 günü mesai saatleri içerisinde tüm çocuklara açık.