Karabağlar Belediyesi’nin üzerinde titizlikle çalıştığı ve sürekli toplantılar düzenleyerek halkla birlikte yürüttüğü toplam 110 hektarlık kentsel dönüşüm alanını içeren projede sona gelindi. Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın Mahalle’sini kapsayan kentsel dönüşüm planı Karabağlar Meclisi’nden oy birliğiyle geçti.

KARABAĞLAR’A DEĞER KATACAK
Onaylanan plan sonrasında tüm gözler bu sefer de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çevrildi. Gönderilecek planlar, Bakanlıkta da onaylandıktan sonra bölgede ciddi bir kalkınma ve yaşanabilir çevre oluşturulacak. Bununla birlikte sadece Karabağlar’da değil tüm İzmir’e değer katacak bir sonuç ortaya çıkacak.

VATANDAŞIN HAK VE HUKUKUNU KORUDUK
Kentsel dönüşüm konusunda herkesin hak ve hukukunu koruyan bir projeyi hayata geçirmeye çalıştıklarını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Bu planlama da kimsenin mağdur olmamasını herkesin hakkı olanı almasını hedefliyoruz. Bunu da hep birlikte başaracağız. Biz bu süreçte, Aşık Veysel, Osman Aksüner ve Aydın Mahalle sakinlerinin görüş ve önerilerini aldık. Şimdi plan şekillendi ve meclisten geçti. Bakanlığa sunulacak. Onay gelirse planlar yürürlüğe girecek. Tabii bu arada biz de bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.