Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ- Karabağlar Belediyesi Kasım ayı birinci olağan oturumu Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleşti. Toplantının açılışında Başkan Selvitopu yapılan hizmet ve projeler hakkında bilgi verdi. Selvitopu, “İmar planlarıyla ilgili ilçede büyük bir bölümü tamamlamıştır. Sadece Teker mahallesindeki planlara yargı iptal kararı aldı. Bununla ilgili planları yeniden düzenleyerek en kısa zamanda meclise getireceğiz. Büyükşehir ile iyi bir iletişim kurarak çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

PERSONEL SAYISINI AÇIKLADI
Başkan Selvitopu, geçici temizlik personeli alacağını belirterek, “Belediyemizin 472 sözleşmeli, 68 kadrolu şirkette ise 919 personeli bulunuyor. Toplam bin 537 kişiyle hizmet veriyoruz. Zaman zaman bu konuyla ilgili yalan yanlış bilgiler üretiliyor. Her meclis toplantısında bu sayıyı sizlinle paylaşacağım. Göreve başladığımda ise bin 641 kişiydi, bunu da belirteyim” dedi. 

BAKANLIĞA DEVREDİLSİN
İzmir Büyükşehir Belediyesinin Karabağlar’da yürüttüğü kentsel dönüşüm projesiyle ilgili söz alan AK Partili Meclis üyesi Fikret Mısırlı, İsterseniz Büyükşehir’e birlikte gidip protokollü bakanlığa devredelim. Bakanlık bu projeleri ivedi şekilde hayata geçirir” dedi.

EN FAZLA SIKINTIYI ÇEKEN İLÇEYİZ 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Selvitopu, "Kentsel dönüşüm uygulama sırasında çeşitli aksaklıklar ortaya çıkıyor. Uzundere’de oturan yurttaşlarımızın oturduğu süre içerisinde kendi binalarında tadilat yapma yönünde herhangi bir kısıtlama yoktur. TEFE-TÜFE ilgili bir konu var. TEFE TÜFE ilave alınan daireler içindir. Kendi mülkiyetinden gelen haklarıyla ilgili herhangi TEFE TÜFE artışına tabi değildir. Kendi arsasında iki daire aldıysa fiyat artışı yoktur. Fiyat artışı 0,3,04 ilave hakları olanlar var. Vatandaşlar 0.3 tama ibra edilmesini söyledi. Büyükşehir bunu değerlendirdi ve vatandaşın isteği yönünde tamam denildi. Kalan 0,7’de fiyat yükselmesi oldu. Bu yapılan sözleşmede yapıldığı tarihteki fiyatla ödenecek diye. Aksi halde bir zimmet çıkar. Türkiye’de bir Sayıştay denetimi var. Kimin hakkını kime veriyorsunuz? Bu konuyu istismara kimse müsemma etmemelidir. Burada TEFE-TÜFE farkını kaldırarak şu anki yürürlükte yasalara göre kaldırması mümkün değil. Bu kanunla olur. Alandaki kısmı vatandaşı ilgilendiren bir sorundur. İhale gecikmesi ile ilgili eleştiriler değerlendirebilir ama TEFE TÜFE kaldırılması söz konusu değil. Kimin hakkını kime veriyoruz. Sen burada üçüncü dairesi alıyorsan bunun külfetine katlanacaksın. Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştüm. Kısa sürede Büyükşehir Belediye meclisinde konu değerlendirilecektir.  Kentsel dönüşüm bu ülkenin sorunu. Bunu el birliğiyle çözebiliriz. Karabağlar da en fazla bunun sorunun çeken ilçe. Yaklaşık 700 hektarlık bir alandan bahsediyoruz” dedi. 

İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI
Selvitopu konuşmasını şöyle sürdürdü;
Her zaman söylediğimiz bir şey var. Merkezi idare ile yerel yönetimlerin işbirliğiyle çalışması gerekiyor. Bir taraf olmazsa diğeri eksik kalır. İşbirliği içerisinde yasal bir düzenleme yapılmasıyla bu sorunun üzerinden geliriz. Kentlerimizi daha iyi noktaya nasıl getirebiliriz diye düşünmek asıl meseledir. Kentsel dönüşüm de bu konun içerisinde yer alıyor.”