Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuşan Ekolojik Denge Hayvan Hakları Çalışma Grubu Lideri Fatma Şimşek, bu kermeslerin 4 yıl önce başladığını belirterek, desteklerinden ötürü Karabağlar Belediyesi'ne ve Başkan Selvitopu'na teşekkür etti.
Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı da, hayvan hakları konusunda yasaların hala yetersiz olduğunu belirterek, “Onlar bize ait bir eşya değil. Bunu görmemiz gerekiyor” dedi.

EKOLOJİK DENGE KORUNMALI
Daha sonra konuklara seslenen Başkan Selvitopu, dünyadaki her canlının en az insanlar kadar yaşam hakkı olduğunu hatırlattı. Son yıllarda, ekolojik dengenin öneminin ve korunması gerektiğinin daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Ekolojik dengesizlik insanoğlunu tehdit etmeye başlayınca hepimizin aklı başına geldi. Bizler doğayı gelecek kuşaklara olduğu gibi bırakmak zorundayız” diye konuştu.
Hayvanların haklarına saygı göstermenin ve yaşam alanlarını korumanın herkesin görevi olduğuna dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Ancak kentleşme hızlandıkça, onların yaşam alanları, doğal ortamları da yok oluyor. Tüm insanlığın bir an önce bu konuda harekete geçmesi gerekiyor. Çünkü bu çok önemli. Hayvanların sorunlarını dillendirme şansı yok. Bizim onları iyi anlamamız ve sorunlarına çözüm üretmemiz gerekiyor. Bu kermes de bu amaçla düzenlendi. Emek veren herkese teşekkür ediyor, kermesin başarılı geçmesini diliyorum” dedi.
Başkan Selvitopu, kermesteki stantları da tek tek ziyaret etti. Kermes bugün saat 18.00'e kadar açık olacak.