İnşaatın yüzde 40'lar düzeyine geldiğini belirten Başkan Selvitopu, yıl sonu hedeflerinin yüzde 70 oranına ulaşmak olduğunu vurguladı. Çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacak merkezi Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'te hizmete açmayı amaçladıklarını belirten Başkan Selvitopu, “Karabağlar'a ve İzmir'e 100. yıl armağanı vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşaat tüm hızıyla sürüyor. Başta amatör spor kulüplerimiz olmak üzere Karabağlar'da spor yapmak isteyen herkes, burayı yoğun olarak kullanacak” dedi.

Futbol sahası tribünlerini, yüzme havuzlarının bulunduğu ve salon sporlarının yapılacağı alanların inşaatını yakından inceleyen Başkan Selvitopu, ekiplere çeşitli talimatlar verdi.

BRANŞLARA ÖZEL ALANLAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki 32 dönüm üzerinde yapımına devam edilen Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi'nde, resmi spor karşılaşmaların oynanabileceği ve birçok branşa yönelik açık-kapalı alanlar olacak. Açık alanda, 3 bin seyirci kapasiteli futbol sahası, 3 açık basketbol sahası, standartlara uygun tenis kortu bulunacak.

İki ana bölümden oluşan spor salonlarında da, ısıtmalı yarı olimpik yüzme havuzu ile çocuk eğitim havuzu, basketbol, voleybol, hentbol, judo, tekvando, jimnastik, güreş gibi branşlara uygun alanlar yer alacak. 9 dönüm üzerine oturacak binada ayrıca, sporcular için kondisyon / antrenman odaları, giyinme-soyunma odaları, spor malzemeleri satış noktası, dinlenme alanları, kafeterya, amatör spor kulüp odaları, hakem odası, acil müdahale odası olacak.