CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın da katıldığı toplantıda konuşan Başkan Selvitopu, depremin hemen ardından belediye otoparkında kriz merkezi oluşturduklarını söyledi. Geceyi parklarda, açık alanlarda geçiren vatandaşlara sıcak çorba, pide, içecek ikramında bulunulduğunu hatırlatan Başkan Selvitopu, can kayıplarının yaşandığı Bayraklı’dan gelen battaniye, jeneratör, su tankeri, gıda gibi taleplerin de anında karşılandığını vurguladı. Depremzedelere yönelik gıda ve hijyen kolisi yardımlarının devam ettiğini belirten Başkan Selvitopu, şunları söyledi:
“Buradan bir kez daha depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Deprem kuşağında yer alan bir ülkeyiz. Bu acılar hepimizin. Önlem alma konusundaki sorumluluklarımız da ortak... ‘Deprem öldürmez bina öldürür’ anlayışı doğrultusunda, sağlıklı binaları, kentsel dönüşümü yapmamız gerekiyor. Bu konuda yerel yönetimler ve merkezi idare mutlaka birlikte hareket etmeli. Karabağlar’da gerçekleştirdiğimiz plan revizyonlarıyla, sağlıklı binaların yapılmasını hedefliyoruz. Bu konuda çaba harcamaya da devam edeceğiz.”

Başkan Selvitopu, Karabağlar Belediye Meclisi’nin Arama Kurtarma Derneği’ne (AKUT) tahsis ettiği ve Türkiye’nin en büyüğü olan AKUT yerleşkesinin depremin hemen ardından önemli bir görev üstlendiğini vurgulayarak, tahsis kararını alan meclis üyelerine bir kez daha teşekkür etti.

Toplantıda, Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından meclis üyelerine, ilçedeki orta ve ağır hasarlı binalarla ilgili rakamsal bilgi verildi.

PANDEMİYLE MÜCADELE SÜRÜYOR
Vaka sayılarının hızla artığı koranavirüs salgınına karşı mücadeleyi ve önlem çalışmalarını sürdürdüklerini de hatırlatan Başkan Selvitopu, vatandaşları maske, mesafe ve hijyen kurallarına daha sıkı uymaya çağırdı.
Başkan Selvitopu ayrıca belediyenin yürüttüğü projelerle ilgili de meclis üyelerini bilgilendirdi.